top of page
Psyktgodt

Psyktgodt

Se profil i appen

Focaccia laget på surdeig

Focaccia er et alsidig brød som kan brukes som tilbehør til det meste. Denne varianten er laget med surdeig og toppet med oliven, soltørka tomater og oregano!

#Middels #Glutenfri

Middels

Vanskelighetsgrad

30 min

Aktiv

Passiv

30 min

Total

Ingredienser

500 g Hvetemel

400 g Vann

30 g Olivenolje

10 g Salt

100 g Surdeigsstarter

4 posjoner

Slik gjør du

Mat surdeigsstarteren og vent til den har hevet til omtrent dobbel størrelse. For å sjekke om surdeigen er klar til baking, kan du ta en liten ts av surdeigen og se om den flyter i vann. Dersom den gjør det, er den full av bobler og klar til baking!

1.

Finn frem og mål opp alle ingrediensene

2.

Bland mel og vann

3.

Tilsett salt

4.

Tilsett surdeigsstarter og miks sammen i en kjøkkenmaskin på lav hastighet i cirka 10 minutter

5.

Når deigen er mikset sammen, tilsetter du olivenolje og kjører deigen videre på medium hastighet i 10 minutter

6.

Dekk en ildfast form med bakepapir og smør med olje

7.

Ha deigen over i formen og dekk med plastfolie. Sett i kjøelskapet over natten, eller i omtrent 12 timer!

8.

Dagen etter tar du ut deigen fra kjøleskapet og lar den stå på benken ett par timer før du tar på topping!

9.

Ta på topping

10.

Press det ned i deigen og hell over litt ekstra olje

11.

Stek på 225 grader i 20-30 minutter!

12.

bottom of page