top of page
![Siw](https://firebasestorage.googleapis.com/v0/b/foodit-965b3.appspot.com/o/profilePictures%2F008c6c75-c7d1-4d2f-95c7-32bf0ba26209-1647763205367.jpg?alt=media)
Siw
Se profil i appen
Fransk løksuppe
Enkel og smaksrik varmende suppe. Gratineres i ovnen under grillen. Ekstra god med er glass kjølig, tørr hvitvin.
#Enkel #Hovedrett #Travel hverdag #Glutenfri #Tradisjonell #Fransk #Vinter #Høst
Enkel
Vanskelighetsgrad
20 min
Aktiv
50 min
Passiv
1 t 10 min
Total
Ingredienser
60 g Smør
725 g Løk
3 fedd Hvitløk
45 g Hvetemel
1 liter Kraft, kylling
1 liter Kraft,okse
2 stk Laurbærblad
12 skive Brød, baguett
120 g Ost, Gruyere, revet
1 bunt Timian, frisk
Pepper, friskkvernet etter smak
Salt, Maldon etter smak
6 posjoner
Slik gjør du
Ingredienser
1.
Smelt smøret i en stor gryte og surr løken heri til den blir litt karamellisert. Dette tar ca 20 min.
2.
Ha melet i løkblandingen og rør godt til melet er jevnet i løken. La det koke opp.
3.
Ha i de hakkede hvitløksfeddene
4.
Spe med hvitvin og kraft under onrøring.
5.
Tilsett lauvbærblad, timian, pepper og salt.
La suppen småkoke under låkk i ca 25 min.
Sett ovnen på grill
6.
Rist brødskivene under grillen. Jeg rister dem i brødristeren. Legg to skiver i bunnen av hver suppeskål
7.
Øs suppen over brødet
8.
Fordel revet ost over
9.
Gratiner suppen under grillen til osten er sneltet og har fått farge. Pass på!!
10.
![](https://firebasestorage.googleapis.com/v0/b/foodit-965b3.appspot.com/o/recipePictures%2F6418f9bf-a8bc-4aaa-bfd4-0d69bc1b918f-1647199483170.jpg?alt=media)
bottom of page