top of page
MidttunMat

MidttunMat

Se profil i appen

Fransk marengs

Fransk marengs. Hvordan…?

Vi har 3 forskjellige typer marengs, som er mest brukt:
Fransk, sveitsisk og italiensk.

Den franske marengsen bør stekes, og ikke spises rå.
Den blir da tørr og sprø.
Kan brukes som grunnoppskrift på f.eks Pavlova, «Verdens Beste» og pikekyss.

Når jeg lager fransk marengs, har jeg en tommelfingerregel, på at det bør være minst 50 g sukker pr. eggehvite. Da blir den ikke så søt.
Men det er ikke noe i veien for å bruke mer sukker, hvis man foretrekker søtere marengs.

L Y K K E T I L !

#Enkel #Dessert

Enkel

Vanskelighetsgrad

15 min

Aktiv

Passiv

15 min

Total

Ingredienser

4 stk Eggehviter

0.25 teskje Salt

200 g Sukker

1 teskje Vaniljesukker (helst m/ekte vanilje)

4 posjoner

Slik gjør du

Ha eggehvitene i en bakebolle og tilsett saltet.

1.

Pisk på medium hastighet i ca 2 minutter, til hvitene skummer opp og holder på å bli stive.

2.

Bland sukker og vaniljesukker.
Tilsett sukker og vaniljesukker litt og litt, med en teskje, mens det piskes på medium i minst 1 minutt.

3.

Pisk så videre på lav hastighet i ca 7 minutter, til sukkeret har løst seg opp.
Test om den er ferdig, med å ta opp vispen. Hvis marengsen står stivt opp når man snur vispen, mens den ytterste tuppen faller litt ned, er den perfekt.
Marengsen skal også være blank.

4.

Ekstra:
- Hvis man vil lage forskjellige pikekyss, som på bildet, ha i litt mat-fargegelé og sprøyt ut med forskjellige tipper.
- Ved Pavlova, kan det tilsett litt maizena og eddik/sitronsaft på slutten.

5.

bottom of page