top of page
Lykkeoppskrifter

Lykkeoppskrifter

Se profil i appen

Gluten- og laktosefri bløtkake

Perfekt til bursdag og 17. mai!

#Enkel #Dessert #Kake #Bursdag #17. mai

Enkel

Vanskelighetsgrad

1 t

Aktiv

4 t

Passiv

5 t

Total

Ingredienser

5 stk Egg

150 g Sukker

75 g Glutenfri melblanding, lys

50 g Potetmel

1 teskje Bakepulver

4 stk Eggeplomme

1.75 dl Kremfløte, laktosefri

100 g Sukker

2.5 teskje Maizenna

2 teskje Vaniljesukker

150 g Meierismør, laktosefri

7 dl Kremfløte, laktosefri

2 spiseskje Sukker

10 posjoner

Slik gjør du

Pisk egg og sukker til en luftig eggedosis. Pisk i minst 10 minutter.

1.

Sikt sammen den glutenfrie melblandingen, potetmelet og bakepulveret. Vend forsiktig inn i eggedosisen med en slikkepott.

2.

Fordel røren i to smurte springformer på 20 cm. Sett kaken inn i en kald ovn på nederste rille. Skru ovnen på 175 grader og stek i 30 - 40 minutter.

3.

Avkjøl sukkerbrødet på en rist. Når sukkebrødet er helt avkjølt tar du den forsiktig ut av springformene. Lag gjerne sukkerbrødet en dag i forveien.

4.

For å lage smørkremen pisker du sammen eggeplommer, fløte, sukker, maizenna og vaniljesukker i en liten gryte. Varm opp kremen på lav varme. Det er viktig at du ikke har for høy varme, da brenner du kremen. Når kremen koker lar du den koke i 30 sekunder før du tar gryten av platen. Rør inn smøret litt etter litt. Hell kremen over i en skål. Kle skålen med plastfolie. Pass på at folien treffer kremen slik at du unngår snerk. Sett i kjøleskapet i minst 4 timer, gjerne natten over.

5.

Del begge sukkerbrødene i to slik at du får 4 bunner.

6.

Pisk kremfløte og sukker til en luftig krem. Sett kaken sammen ved å smøre krem og smørkrem mellom hvert lag. Hvis du ønsker bær mellom lagene legger du dette over kremen.

7.

Pynt kaken som du ønsker med krem, smørkrem og bær😋

8.

bottom of page