top of page
Aichas Mat

Aichas Mat

Se profil i appen

Grønnsaktagin

Denne deilige veganske taginen kalles også en fattigmans tagine i Marokko. Den er enkelt å lage og kan tilpasses både sesong og budsjett. Man kan tilsette alt fra kikerter, gresskar, blomkål men også kylling eller kjøtt.

#Enkel #Hovedrett #Prisbevisst #Travel hverdag #Familie #Vegetar #Vegan #Plantebasert #Bærekraftig #Lavfett #Tradisjonell #Gryterett #Grønnsaksrett #Grønnsaker #Vinter #Sommer #Høst #Vår

Enkel

Vanskelighetsgrad

20 min

Aktiv

35 min

Passiv

55 min

Total

Ingredienser

Olivenolje etter smak

1 stk Løk, grovhakket

4 fedd Hvitløk, finhakket

1 stk Chilli, finhakket

1 teskje Spisskummen

1 teskje Malt koriander

2 teskje Gurkemeie

8 stk Poteter, delt

4 stk Gulrøtter, halve staver

6 dl Grønnsak buljong

250 g Frosne erter

Frisk koriander etter smak

Frisk persille etter smak

Frisk mynte (valgfritt) etter smak

Salt etter smak

Pepper etter smak

4 posjoner

Slik gjør du

Varm olivenolje i en stor kjele, og stek løken til den er blank. Tilsett hvitløk og chili og stek noen sekunder til. Ha i krydder, poteter og gulrøtter og rør til alle grønnsakene er dekket med krydder

1.

Hell i grønnsakbuljong og kok opp gryten. Reduser varmen og kok til grønnsakene er myke og væsken er kokt inn en del. Gryten skal koke i ca 30 minutter til grønnsakene er helt møre. Ha i litt mer vann underveis om nødvendig og litt mer chili om du liker det hot.

2.

Smak til med salt og rør i forsiktig ertene og halvparten av urtene de siste 5 minuttene av koketiden. Smak til med salt og pepper til slutt og dryss over resten av urtene. Server Taginen med brød eller couscous.

3.

bottom of page