top of page
Mathilde

Mathilde

Se profil i appen

Gresskarboller med kanel og sukker

Disse bollene er både fine å se på og perfekt knask dersom man ikke vil bli utsatt for knep 🎃

Meieriproduktene kan byttes ut med plantebasert om man ønsker en melkefri variant.

#Middels #Kveldsmat #Snacks #Barnvennlig #Familie #Glutenfri #Egg #Melk #Korn #Boller

Enkel

Vanskelighetsgrad

1 t

Aktiv

3 t

Passiv

4 t

Total

Ingredienser

500 g Hvetemel

150 g Melk

100 g Sukker

100 g Flaskegresskar

100 g Smør

50 g Fersk gjær

1 stk Egg

2 teskje Kardemomme

1 spiseskje Gurkemeie

1 teskje Salt

4 posjoner

Slik gjør du

Sett ovnen på 150 grader. Del flaskegresskaret i to, og legg den ene halvdelen med skjæreflaten ned på stekebrettet. Stek i 30-40 min til gresskaret er mørt. Fjern frøene og skrap ut innmaten med en gaffel. Mos godt, vei opp 100 gram og sett til side.
(Resten av gresskaret kam brukes i brød eller supper).

1.

Bland mel, kardemomme, salt og gurkemeie i en bakebolle. Hvis du har dødsmye penger kan du bruke safran istedenfor gurkemeie og få en enda finere gulfarge.

2.

Smelt smøret. Tilsett melken litt og litt til blandingen er lunka. Rør ut sukkeret i blandingen.
Smuldre gjæren oppi, rør godt og la stå i fem minutter.

3.

Hell væsken over det tørre litt og litt mens kjøkkenmaskinen går. Tilsett egget og gresskarpureen og la deigen elte til den er myk og smidig: minst 10 min.

4.

La deigen hvile i 30 min.
Del så deigen i 12 emner og rull til boller.
Klipp 4 hyssingremser til hver bolle på ca 20 cm hver. Legg hyssingene i kryss på benken omtrent som denne stjernen: *
Sett en bolle på midten og knytt hyssingene løst rundt. Snu bollen slik at knutene kommer på undersiden.

5.

La bollene heve under et klede i ca 1 time. Stek på 180 grader i 15 minutter, eller til bollene er gyldne under.

6.

Smelt smøret.

7.

Bland sukker og kanel i en bolle.

8.

La bollene avkjøles på benken når de er ferdige.
Pensle en og en med smør og dryss kanelsukker over.
Bruk hel kanelstang for å lage «gresskarstilker».

9.

bottom of page