top of page
Henrik

Henrik

Se profil i appen

Gresskarbrød av surdeig

Perfekt når det nærmer seg halloween. Dette brødet tar utgangspunkt i det enkleste surdeigsbrødet, også jukser jeg litt med gurkemeie 👻

Oppskriften gir to brød

#Enkel #Frokost #Lunsj #Kveldsmat #Prisbevisst #Familie #Gourmet #Glutenfri #Tradisjonell #Korn #Brød #Surdeig #Høst

Enkel

Vanskelighetsgrad

15 min

Aktiv

6 t

Passiv

6 t 15 min

Total

Ingredienser

0.5 stk Flaskegresskar

180 g Surdeigsstarter

780 g Hvetemel

570 g Vann

18 g Havsalt

4 spiseskje Gurkemeie

4 posjoner

Slik gjør du

Varm ovnen til 180 grader. Del gresskaret i to, slik at du har et halvt gresskar. Legg det på en rist med bakepapir i ovnen i 30 - 40 minutt.

Ta ut gresskarret og skrap ut ca 100 gram. Sett til sies og avkjøl

1.

Start med en moden surdeigsstarter.
Bland surdeigsstarter, vann og avkjøt gresskar i bollen til en kjøkkenmaskin. Du trenger ikke røre til det blir klumpfritt.

2.

Bland inn mel, gurkemeie og salt i bakebollen med surdeigsstarter, vann og gresskar.
La kjøkkenmaskinen blande på medium hastighet i 20 minutter
Dekk til bollen, og la den stå i romtemperatur i ca 6 timer

3.

Slå deigen ut på en lett melet kjøkkenbenk. Del deigen i to.

Brett deigen over seg selv et par ganger fra forskjellige vinkler. Legg deigene i melede hevekurver. Dekk til og la stå i romtemperatur i ca 20 min før du setter dem i kjøleskapet over natten

4.

Sett inn en støpejernsgryte med lokk i ovnen, og sett på max. La gryten få varmet seg skikkelig (minimum 3 kvarter).

Kutt en matsnot/mathyssing i 4stk 30cm lange snorer. Samle snorene, og knytt de sammen på midten med en liten bit hyssing.

Ta en av deigene ut av kjøleskapet. Mens deigen ligger i hevekurven, legger du iver hyssingen, og fordeler ut snorene, slik at det blir 8 like kakestykker.
Vend deigen ut på et bakepapir. Samle snorene som ligger tvers for hverandre og knytt de sammen på toppen av brødet. Klipp av overflødig snor. Løft bakepapiret med brødet forsiktig oppi den varme gryten. Sett på lokket og la stå i ovnen i ca 25 min.
Etter 25 minutt, sett ned temperaturen til 230 grader, og ta av lokket. Stek videre i 20 minutt.

Ta ut brødet, og la det hvile på rist i 20 min før du skjærer i det.

Varm opp gryten igjen og gjenta med det andre brødet, eller la det ligge i kjøleskapet en natt til.

5.

bottom of page