top of page
Matmedsmak

Matmedsmak

Se profil i appen

Gresskarsuppe

Lun gresskarsuppe med kokos & appelsin 🧡

#Middels #Hovedrett #Lavkarbo #Vektreduksjon #Trening og fitness #Vegetar #Vegan #Plantebasert #Bærekraftig #Lavfett

Enkel

Vanskelighetsgrad

1 t

Aktiv

Passiv

1 t

Total

Ingredienser

1 stykk Hokkaido

1 stykk Løk

3 stykk Gulrøtter

3 fedd Hvitløk

2 spiseskje Ingefær (revet)

2 stykk Buljongterning av okse eller grønnsaks

2 spiseskje Soyasaus

2 spiseskje Sriracha

3 spiseskje Fiskesaus

2.5 dl Kokosmelk

1 liter Vann

1 stykk Appelsin (saften)

1 stykk Koriander

1 boks Creme fraiche

4 posjoner

Slik gjør du

Start med å skrelle gresskaret. Pass på fingrene og skjær av skallet med en skarp kniv. Del gresskaret i fire og skrap ut frøene. Hakk i store treninger og sett til side.

Finn frem en kjele og stek løk og hvitløk i et par minutter. Tilsett revet ingefær og stek ytterligere ett minutt. Ha så i vann og løs opp buljongen.

Tilsett gulrot og gresskar og kok suppen til gresskaret og gulrøttene er møre. Bruk en stavmikser og kjør suppen jevn.
Tilsett kokosmelk og kok opp igjen. Ha i soyasaus, sriracha, fiskesaus, saften fra appelsinen og smak til. Ønsker du mer hete kan du tilsette litt chiliflak.

Server suppen i boller og topp den med koriander (om du liker det) og creme fraiche.
Server også gjerne med litt ristet brød med olivenolje.

1.

bottom of page