top of page
Henrik

Henrik

Se profil i appen

Grillede poteter

Grill potetene! 🏖
Passer bra til hvit fisk og det meste av kjøtt 🐟
Supplementer med dillolje som garnityr og smaktilsetting.
Jeg brukte dilloljeoppskriften fra @mathilde_hvashøj sin oppskrift: «lun potetsalat med dillolje og lime»

#Enkel #Hovedrett #Melk #Grønnsaker #Dressing #Marinade #Siderett #Nordisk #Sommer

Enkel

Vanskelighetsgrad

45 min

Aktiv

Passiv

45 min

Total

Ingredienser

60 g Kefir

2 teskje Dijon sennep

3.5 spiseskje Seterrømme

0.5 stk Sitron

1 teskje Løkpulver

1.5 teskje Røkt paprika

2 spiseskje Timian

1.5 teskje Løkpulver

1.5 teskje Hvitløkspulver

1.5 teskje Chilli

3 stk Hvitløksfedd

3 posjoner

Slik gjør du

Kok nypotetene etter anvisningen på pakken

1.

Lag marinaden. Blann alle ingrediensene til marinaden i en skål. Du kan velge om du vil hakke opp hvitløksfeddene, eller legge de hel med potetene når de skal grilles

2.

Lag dressingen. Bland ingrediensene i en skål.
Smak til med sitronsaft underveis. Dressingen skal være syrlig

3.

Kutt potetene i terninger, og legg de i marinaden. Vend potetene i marinaden slik at alle er dekket av marinaden

4.

Legg potetene i en grillbakke, eller legg dem i folie slik jeg har gjort

5.

Grill potetene på grillen ved ca 200 grader i ca 15 min. Vend dem gjevnlig slik at de brunes på alle sider

6.

Legg potetene i en skål. Hell over dressingen og litt dillolje

7.

bottom of page