top of page
Henrik
Se profil i appen
Grillede poteter
Grill potetene! 🏖
Passer bra til hvit fisk og det meste av kjøtt 🐟
Supplementer med dillolje som garnityr og smaktilsetting.
Jeg brukte dilloljeoppskriften fra @mathilde_hvashøj sin oppskrift: «lun potetsalat med dillolje og lime»
#Enkel #Hovedrett #Melk #Grønnsaker #Dressing #Marinade #Siderett #Nordisk #Sommer
Enkel
Vanskelighetsgrad
45 min
Aktiv
Passiv
45 min
Total
Ingredienser
60 g Kefir
2 teskje Dijon sennep
3.5 spiseskje Seterrømme
0.5 stk Sitron
1 teskje Løkpulver
1.5 teskje Røkt paprika
2 spiseskje Timian
1.5 teskje Løkpulver
1.5 teskje Hvitløkspulver
1.5 teskje Chilli
3 stk Hvitløksfedd
3 posjoner
Slik gjør du
Kok nypotetene etter anvisningen på pakken
1.
Lag marinaden. Blann alle ingrediensene til marinaden i en skål. Du kan velge om du vil hakke opp hvitløksfeddene, eller legge de hel med potetene når de skal grilles
2.
Lag dressingen. Bland ingrediensene i en skål.
Smak til med sitronsaft underveis. Dressingen skal være syrlig
3.
Kutt potetene i terninger, og legg de i marinaden. Vend potetene i marinaden slik at alle er dekket av marinaden
4.
Legg potetene i en grillbakke, eller legg dem i folie slik jeg har gjort
5.
Grill potetene på grillen ved ca 200 grader i ca 15 min. Vend dem gjevnlig slik at de brunes på alle sider
6.
Legg potetene i en skål. Hell over dressingen og litt dillolje
7.
bottom of page