top of page
Aichas Mat

Aichas Mat

Se profil i appen

Gulrot-og linsesuppe

Ikke bare er denne gulrot- og linsesuppen billig, enkel å lage og sunn, men den er også mettende og god. Å ha linser i suppen er i tillegg en fin måte å tilføre litt ekstra proteiner. Linser er også en utmerket kilde til fiber og i motsetning til bønner, går det rask å koke linser og de trenger heller ikke å bløtlegges. Linser kommer i forskjellige størrelser og farger, alt fra gult og rødt til grønt og brunt og varierer litt i smak, tekstur og koketid. Jeg bruker forskjellige typer linser i suppene mine og i gulrotsuppe liker jeg de røde linsene som har mye smak og oppløses når de koker. Det gir en jevn og god suppe med god fylde.

#Enkel #Lunsj #Hovedrett #Lavkarbo #Vektreduksjon #Trening og fitness #Vegetar #Pescatarian #Plantebasert #Bærekraftig #Diabetes #Travel hverdag #Prisbevisst

Enkel

Vanskelighetsgrad

45 min

Aktiv

Passiv

45 min

Total

Ingredienser

500 gram Gulrøtter i terninger

2 dl Sellerirot i terninger

1 stykk Løk, hakket

3 fedd Hvitløk, finhakket

1 spiseskje Ingefær, revet

1.5 teskje Karripulver

0.5 teskje Gurkemeie

10 dl Grønnsaksbuljong

1 dl Røde linser

0.5 stykk Lime, saften

0 0 Salt og pepper

0 0 Valgfritt: Chili

1 dl Valgfritt: creme fraiche eller kokosmelk

0 0 Olivenolje til steking

0 0 Valgfritt: frisk koriander

4 posjoner

Slik gjør du

Varm oljen i en gryte og fres løk, hvitløk, gulrot, selleri og ingefær et par minutter under omrøring.
Ha i krydder og fres litt til.

1.

Tilsett buljong og linser, og kok opp.
Reduser varmen og la suppen småkoke under lokk i ca. 20 minutter eller til grønnsakene er møre.

2.

Kjør suppen glatt og jevn i en hurtigmikser eller med stavmikser.
Tynn ut med kokende vann om den er for tykk.
Smak til med salt, pepper og litt lime.

3.

Rør eventuelt i litt creme fraiche eller kokosmelk og dryss over koriander

4.

bottom of page