top of page
![tomsmatprat](https://firebasestorage.googleapis.com/v0/b/foodit-965b3.appspot.com/o/profilePictures%2F27e4b676-104c-4a02-941b-a9f88e22afc9-1653500431063.jpg?alt=media)
tomsmatprat
Se profil i appen
Gulrotsyltetøy
Dette syltetøyet er frisk i fargen, søt og krydret med kanel blir dette en slager på frokostskiven, stekt kylling eller svin
#Enkel #Frokost #Lunsj #Hovedrett #Kveldsmat #Grønnsaksrett #Grønnsaker #Siderett
Enkel
Vanskelighetsgrad
40 min
Aktiv
20 min
Passiv
1 t
Total
Ingredienser
750 g Gulrot (raspet)
2 stk Revet skall av sitron
2 stk Saft av sitron
1 stk Saft og revet skall av appelsin
5 dl Vann
500 g Sukker med pektin
2 teskje Kanel
4 posjoner
Slik gjør du
Skrell og rasp opp gulrøtter
1.
Ha gulrøttene i en stor kasserolle, tilsett alle ingrediensene. (Ikke syltepulver om du bruker det, det har du i på slutten, de siste 5 minutter)
2.
Kok opp på svak varme imens du rører
3.
Så får den stå og småputre på svak varme til den tykner. Det tar 30-40 minutter. Rør innimellom
4.
Hell syltetøyet over på rene steriliserte glass.
5.
Holdbarhet opp til ett år uåpnet. Perfekt vennegave om du ønsker å gi bort noen glass.
6.
![](https://firebasestorage.googleapis.com/v0/b/foodit-965b3.appspot.com/o/recipePictures%2Fe75fbb25-8a78-4395-b291-fb6e4015d249-1653508087243.jpg?alt=media)
bottom of page