top of page
KokkenGeir.blogg.no
Se profil i appen
Høstens sellerisuppe med Tulip bacon.
Selleri er en av høstens godbiter. Nå bugner det av rotgrønnsaker i butikker og på markeder rundt i landet. Ikke bare selleriroten som kan nyttes. Her brukes også blader og stilk. Høstens godbiter må bare nytes. Utelates bacon fra denne suppen, kan den nytes vegetarisk. Bruk da fløteerstatning isteden for fløte.
#Enkel #Lunsj #Lavkarbo #Vektreduksjon #Vegetar #Prisbevisst #Nordisk
Enkel
Vanskelighetsgrad
10 min
Aktiv
30 min
Passiv
40 min
Total
Ingredienser
2 dl Selleri, blader og stilk
5 dl Vann
1 stykk Charlottløk
30 g Baconskiver
30 g Sellerirot
1 dl Fløte
1.5 teskje Salt
1 teskje Buljong, grønnsak
0.4 teskje Pepper, hvit
1 spiseskje Olivenolje
0.5 spiseskje Maizenna
2 posjoner
Slik gjør du
Selleriblader og stilken vaskes godt, finsnittes før koking.
1.
La selleri koke i ca. 40 min. Kutt sellerirot i passe terninger. Kokes med i ca. 5-10 min. Til det er passe mørt.
Settes til side.
2.
Bacon kuttes i passe strimler. Freses i oljen til det er passe sprøt. Tilsett så sellerirot som du dampet lett.
Dette gjøres like før servering av suppen.
3.
Sellerien som nå er kokt mørt, tilsettes fløten, maizenna, salt pepper og buljongen. La det koke 2-3 min. Suppen jevnes lett. Smakes til slutt opp slik du ønsker smaken å være.
Anrettes og toppes med stekt bacon og sellerirot.
Herlige høstsmaker.
4.
bottom of page