top of page
matogglede
Se profil i appen
Høstpai
Høsten oppsummert i en pai! Denne er både smakfull og lekker å se på. Perfekt både til hverdag og fest.
#Middels #Lunsj #Hovedrett #Egg #Grønnsaksrett #Korn #Grønnsaker #Høst
Middels
Vanskelighetsgrad
1 t
Aktiv
1 t
Passiv
2 t
Total
Ingredienser
250 g Havremel
1 stk Egg
1 stk Eggehvite
Vann etter smak
1 stk Squash
2 stk Gulrot
1 stk Pastinakk
1 stk Søtpotet (hvit/gul)
250 g Ricotta
1 bunt Persille
2 fedd Hvitløk
2 teskje Sitron (skall, revet)
1 klype Chiliflak
2 spiseskje Olivenolje
0.5 stk Sitronsaft
1 teskje Rosmarin, tørket
1 teskje Akasiehonning
4 posjoner
Slik gjør du
Lag paibunnen. Bland sammen havremel, egg og eggehvite. Spe med vann til du får en fast deig. Sett kaldt i ca. 30min.
Fordel deigen utover en paiform (ca. 24cm/d), press flat og stikk lette hull i den med en gaffel. Forstek på 200 grader i ca. 15 min.
1.
Lag ricottakremen ved å blande alle ingredisensene i en skål og rør godt.
2.
Vask alle grønnsakene og skjær de i lange strimler på langs. Bruk gjerne en mandolin, evt. potetskreller eller osthøvel. Desto tynnere strimler, desto kortere steketid. Jeg liker mine best i ca. 0,4 cm tykke skiver.
3.
Bland sammen olje, sitronsaft, rosmarin og honning til en lett «topping».
4.
Tid for å sette det hele sammen.
Ta den forstekte paideigen ut av ovnen. Fordel ricottakremen godt utover hele bunnen. Deretter danderer du de strimlede grønnsakene i sirkler ved å stikke de ned i ricottakremen. Begynn ytterst og arbeid deg innover. Til slutt pensler du over olivenolje- og- sitronblandingen.
Stek på 220 grader i ca. 15 min, eller til grønnsakene har fått et lett gyllenbrun farge på toppene.
Like god kald som varm - så her er det bare å nyte!
5.
bottom of page