top of page
Mathilde

Mathilde

Se profil i appen

Havrebrød

Grovt hverdagsbrød med sprø skorpe. Oppskriften gir fire brød.

#Enkel #Frokost #Lunsj #Kveldsmat #Prisbevisst #Barnvennlig #Travel hverdag #Familie #Vegetar #Vegan #Plantebasert #Bærekraftig #Glutenfri #Korn #Brød

Enkel

Vanskelighetsgrad

30 min

Aktiv

2 t 30 min

Passiv

3 t

Total

Ingredienser

600 g Havregryn

300 g Havremel

700 g Hvetemel

200 g Sammalt hvete

1.2 liter Vann

1 pakke Fersk gjær

1 dl Rapsolje

Salt etter smak

4 posjoner

Slik gjør du

Bland mel og salt i en bakebolle.

1.

Rør ut gjæren i romtemperert vann og tilsett rapsolje. Hell over det tørre.

2.

Elt deigen til den er smidig, minimum 10 min. Tilsett mer mel eller vann etter behov for å oppnå riktig konsistens.

3.

La deigen heve til dobbel størrelse (minst en time) under et fuktig klede, enten på benken eller i en bakebolle.

4.

Del deigen i fire emner og bak ut til fire brød. La emnene etterheve på benken i 30-40 min.
Stek i forvarmet ovn på 250 grader til skorpen er gylden, ca 35-40 min.

5.

bottom of page