top of page
![Mathilde](https://firebasestorage.googleapis.com/v0/b/foodit-965b3.appspot.com/o/profilePictures%2F346e82f8-c1f3-48fe-bd1a-32059bcc9775-1626458774412.jpg?alt=media)
Mathilde
Se profil i appen
Havrebrød
Grovt hverdagsbrød med sprø skorpe. Oppskriften gir fire brød.
#Enkel #Frokost #Lunsj #Kveldsmat #Prisbevisst #Barnvennlig #Travel hverdag #Familie #Vegetar #Vegan #Plantebasert #Bærekraftig #Glutenfri #Korn #Brød
Enkel
Vanskelighetsgrad
30 min
Aktiv
2 t 30 min
Passiv
3 t
Total
Ingredienser
600 g Havregryn
300 g Havremel
700 g Hvetemel
200 g Sammalt hvete
1.2 liter Vann
1 pakke Fersk gjær
1 dl Rapsolje
Salt etter smak
4 posjoner
Slik gjør du
Bland mel og salt i en bakebolle.
1.
Rør ut gjæren i romtemperert vann og tilsett rapsolje. Hell over det tørre.
2.
Elt deigen til den er smidig, minimum 10 min. Tilsett mer mel eller vann etter behov for å oppnå riktig konsistens.
3.
La deigen heve til dobbel størrelse (minst en time) under et fuktig klede, enten på benken eller i en bakebolle.
4.
Del deigen i fire emner og bak ut til fire brød. La emnene etterheve på benken i 30-40 min.
Stek i forvarmet ovn på 250 grader til skorpen er gylden, ca 35-40 min.
5.
![](https://firebasestorage.googleapis.com/v0/b/foodit-965b3.appspot.com/o/recipePictures%2Fc3a6d9c5-4b50-4b3a-8bc0-51fbe3e70a94-1662215265978.jpg?alt=media)
bottom of page