top of page
tomsmatprat

tomsmatprat

Se profil i appen

Hjemmebakt grovbrød i form

Dette er en god oppskrift på grovbrød.
Ferskt, hjemmebakt grovbrød er utrolig godt til frokost, som niste eller kveldsmat. Denne oppskriften er til 2 brød i form.

#Enkel #Frokost #Lunsj #Kveldsmat #Tradisjonell #Korn #Brød

Enkel

Vanskelighetsgrad

40 min

Aktiv

1 t 45 min

Passiv

2 t 25 min

Total

Ingredienser

400 g Hvetemel

200 g Sammalt hvete fin

200 g Sammalt rug grov

100 g Havregryn

6 dl Vann (fingervarmt)

50 g Gjær

2 teskje Salt

0.5 dl Nøytral olje

2 spiseskje Sirup

4 posjoner

Slik gjør du

Bland alt det tørre først i en bakebolle

1.

Ha olje i litersmålet og fyll opp med vann 37 grader

2.

Kjør kjøkkenmaskin sakte imens du har i vannet, tilsett så sirup

Elte deigen i 10-15 minutter

Sett til heving i 45 minutter til deigen er dobbel så stor

3.

Kna deigen godt på kjøkkenbenken, så deler du i to like emner som du former til brød

4.

Legg brødene i to smurte brødformer

5.

La etterheve i 25-30 minutter

Det siste du gjør før du setter inn brødene, er å snitte dem. Å snitte brødene er å ta en så skarp kniv som mulig, og skjære noen fine kutt på toppen av brødene. Da slipper du at brødene sprekker opp.

6.

Stekes på nederste rille 225 grader i 30-35 minutter

7.

Avkjøles på rist

8.

bottom of page