top of page
matogglede
Se profil i appen
Hjemmelagde dumplings
Lite som slår hjemmelagde dumplings med frisk salat og digg dipp!
#Middels #Lunsj #Hovedrett #Glutenfri #Kjøtt #Asiatisk
Middels
Vanskelighetsgrad
1 t
Aktiv
45 min
Passiv
1 t 45 min
Total
Ingredienser
2.25 dl Hvetemel/ tipo-0
1 dl Vann
3 spiseskje Hoisinsaus
1 spiseskje Eddik
1 stk Lime (saften)
1 spiseskje Ingefær
0.5 spiseskje Rapsolje
1 fedd Hvitløk
0.25 stk Chili
2 stk Vårløk
2 posjoner
Slik gjør du
Ha mel og vann i en foodprosessor og mix godt. Deigen skal bli fast og god. Pakk den i folie og legg den k kjøleskapet i ca. 30min.
1.
Finhakk chili, hvitløk og ingefær. Skjør vårløk i tynne skiver. Bland alle ingrediensene til fyllet i en bolle og mix godt.
2.
Kjevle ut deigen så tynt du klarer uten at den revner. Stikk ut sirkler med en kopp/ utstikker. Plasser ca. 1 ss fyll midt på hver sirkel. Dypp fingeren i litt vann og smør rundt kantene. Deretter bretter du stykkene i to og folder kantene innover. Brett ferdig alle dumplingsene før du starter stekningen.
3.
Kok opp vann og bland ut buljongen. Varm litt olje i en panne og stek dumpligsene til de får en lett gyllen underside. Hell deretter i litt og litt buljong. Sett på lokk og la det dampe. Hver gang buljongen er i ferd med å fordampe fyller du på litt igjen. Hold på denne prosessen i ca. 15-20 min. Til slutt lar du all buljongen koke inn og venter til dumplingsene igjen får litt stekeskorpe.
4.
Finhakk ingefær, hvitløk og chili. Skjør vårløk i tynne skiver. Bland alle ingrediensene til dippen i en skål og rør godt.
5.
Server nystekte dumpling med digg dipp og gjerne med en frisk salat ved siden (som på bildet). Nyt!
6.
bottom of page