top of page
matogglede

matogglede

Se profil i appen

Hjemmelagde dumplings

Lite som slår hjemmelagde dumplings med frisk salat og digg dipp!

#Middels #Lunsj #Hovedrett #Glutenfri #Kjøtt #Asiatisk

Middels

Vanskelighetsgrad

1 t

Aktiv

45 min

Passiv

1 t 45 min

Total

Ingredienser

2.25 dl Hvetemel/ tipo-0

1 dl Vann

3 spiseskje Hoisinsaus

1 spiseskje Eddik

1 stk Lime (saften)

1 spiseskje Ingefær

0.5 spiseskje Rapsolje

1 fedd Hvitløk

0.25 stk Chili

2 stk Vårløk

2 posjoner

Slik gjør du

Ha mel og vann i en foodprosessor og mix godt. Deigen skal bli fast og god. Pakk den i folie og legg den k kjøleskapet i ca. 30min.

1.

Finhakk chili, hvitløk og ingefær. Skjør vårløk i tynne skiver. Bland alle ingrediensene til fyllet i en bolle og mix godt.

2.

Kjevle ut deigen så tynt du klarer uten at den revner. Stikk ut sirkler med en kopp/ utstikker. Plasser ca. 1 ss fyll midt på hver sirkel. Dypp fingeren i litt vann og smør rundt kantene. Deretter bretter du stykkene i to og folder kantene innover. Brett ferdig alle dumplingsene før du starter stekningen.

3.

Kok opp vann og bland ut buljongen. Varm litt olje i en panne og stek dumpligsene til de får en lett gyllen underside. Hell deretter i litt og litt buljong. Sett på lokk og la det dampe. Hver gang buljongen er i ferd med å fordampe fyller du på litt igjen. Hold på denne prosessen i ca. 15-20 min. Til slutt lar du all buljongen koke inn og venter til dumplingsene igjen får litt stekeskorpe.

4.

Finhakk ingefær, hvitløk og chili. Skjør vårløk i tynne skiver. Bland alle ingrediensene til dippen i en skål og rør godt.

5.

Server nystekte dumpling med digg dipp og gjerne med en frisk salat ved siden (som på bildet). Nyt!

6.

bottom of page