top of page
PlatingByPia

PlatingByPia

Se profil i appen

Hjemmelagde Pølsebrød (8-10 stk)

Pølsebrød til grillfesten, barnebursdagen eller helt vanlig middag!

#Enkel #Hovedrett #Prisbevisst

Enkel

Vanskelighetsgrad

20 min

Aktiv

1 t 30 min

Passiv

1 t 50 min

Total

Ingredienser

450 gram Mel

1/2 pakke Gjær

1 spiseskje Smeltet smør

2.5 dl Vann

1 stykk Egg

1 spiseskje Brunt sukker

2 spiseskje Sesamfrø

8 posjoner

Slik gjør du

Bland alle tørre ingredienser i en bakebolle.

1.

Rør sammen egg, lunkent vann og smeltet smør.

2.

Bland vått og tørt sammen. Elt i 5-10 minutter.

3.

Hev i 1-1.5 time.

4.

Ha deigen ut på en lett melet overflate. Del deigen i like store deler. Jeg liker å bruke en vekt å lage emner på 60-80 gram. Rull emnene ut til tykke pølser og klem/dra de flate slik at de får formen til et pølsebrød. Legg med avstand på et stekebrett med bakepapir.

5.

Etterhev i 30 minutter.

6.

Forvarm ovnen på 200 grader.

7.

Pensle pølsebrødene lett med vann. Dryss over sesamfrø. Stek midt i ovnen i 10-15 minutter.

8.

Avkjøl på rist.

9.

Nyt!

10.

bottom of page