top of page
KokkenGeir.blogg.no
Se profil i appen
Hjemmelaget pesto.
Pesto er en italiensk saus. Den er kjent, i ulike former, siden romertiden, og kommer fra Liguria, Italia. En av de vanligste variantene, den genovesiske pestoen, består av basilikum, hvitløk, pinjekjerner, olivenolje og like deler av ostene parmesan og pecorino. (Wikipedia).
Her er pesto laget kun med parmesan. Den er også laget på mandler isteden for pinjekjerner. Jeg har også oppskrift på pesto med ramsløk. Den finner dere her:
kokkengeir.blogg.no
Søk etter pesto i søkefeltet, og der kommer adresse til oppskrift.
Ellers er oppskrift lik denne.
#Enkel #Melk
Enkel
Vanskelighetsgrad
25 min
Aktiv
Passiv
25 min
Total
Ingredienser
100 gram Basilikum
50 gram Mandler, skålede
80 gram Parmesan
1.5 dl Olivenolje ca.
0.5 teskje Salt
1 spiseskje Hvitvins eddik
1 posjoner
Slik gjør du
1) Skyll basilikum, tørres lett.
2) Ha alle ingredienser i en foodprosessor.
3) Kjøres glatt, tar ca. 3-4 min.
4) Ha pesto over på et passestort sylteglass, eller bokser om ønsket.
5) Hell litt olje på toppen.
Settes kaldt, og har lang holdbarhet.
Pass på at når du tar litt pesto, heller du litt olje på igjen. Dette gir et lokk som gjør at holdbarheten blir lenger.
1.
bottom of page