top of page
KokkenGeir.blogg.no
Se profil i appen
Hjemmelaget rundsylte.
Et av julens absolutte pålegg, som vel er på de fleste julefrokoster og julelunsjer.
Krydderet som her er brukt, får dere kjøpt på
Krydra.no For meg er dette en lokal krydderleverandør, nesten utenfor døra. Der får dere kjøpt krydder på nett, levert hjem på døra om dere ønsker det. Mye topp krydder, og mere til. Bruk Kokkengeir10 og få 10 % på første bestilling hos Krydra.no.
Det nyeste tøffe nå, er Mirron.
Til oppbevaring av krydder.
#Vanskelig #Frokost #Lunsj #Kveldsmat #Tradisjonell #Kjøtt #Nordisk
Vanskelig
Vanskelighetsgrad
1 t 30 min
Aktiv
5 t
Passiv
6 t 30 min
Total
Ingredienser
2.3-2.5 kilo Svinekjøtt, spekk, svor
4 teskje Hawaii salt, sort Lava
4 teskje Banasura pepper, sort/røkt- hel
2 teskje Nellik, malt
2 teskje Allehånde, malt
2 spiseskje Sennepsfrø, knust
1 teskje Muskat
10-12 teskje Gelatinpulver
1 posjoner
Slik gjør du
Sett 2 gryter med vann til kok.
Knus/støt alt helt krydder til pulver – ikke for grovt, og bland inn salt, malt nellik og gelatinpulver.
Skjær kjøttet i passe tynne skiver. Samme med spekket. Mulig du vil kjøpe noe mer fett, om ikke lårkjøttet er fett nok.
Kan ellers bruke buk/ og eller ribbeside til å lage sylte av.
Ha 2-3 lag med clingfilm i syltepresser. Må være så pass langt slik at du kan pakke inn syltekjøttet.
Ha litt krydder i bunn av pressa. Legg så svoren i bunn, og legg så lagvis med kjøtt, spekk og krydderblandingen til du har kjøtt noe over høyden til pressa. Avslutt med krydderblanding. Kle så inn kjøttet med clingfilmen.
1.
Ha lokket på pressa, og trykk lokket så godt du kan nedover, slik at det låser seg i hakkene.
Ha presser i det kokende vannet, og la det småkoke i 2,5-3 timer.
Etter koketiden er over, settes gryter i kaldt vann i vaskekummen, og kjøles så ned til du kan sette presser i kjøleskapet til dagen etter.
2.
Ta sylter ut av presser dagen etter, og pakk sylte inn i clingfilm eller sipp poser/vacum om du er heldig å ha det. Holder seg i kjøleskapet i ca. 1 uke. Frys gjerne det du ikke skal bruke med en gang.
Ønske du å lage lammerull – i sylteform, kutter du kjøttet på amme måte, bruker det krydder du måtte ønske, og kjører samme måte som du brukte på sylta. Lykke til.
3.
bottom of page