top of page
Monika

Monika

Se profil i appen

Honning og pepperstekt skrei

Få ting er vell bedre enn eit godt stykke skrei! Eg liker å prøve ut nye smakar, samtidig som det skal vere reine smaker og fisken i fokus.
Her er honning og pepperstekt skrei med gulrotpuré, eple og fennikel salat og eplesaus. Ein supergod balanse melleom det søte, syrlige og heten frå pepperen!

#Middels #Hovedrett

Enkel

Vanskelighetsgrad

30 min

Aktiv

10 min

Passiv

40 min

Total

Ingredienser

4 stykk Skrei

8 stykk Gulrot

1 stykk Fennikel

2 stykk Eple

4 spiseskje Olivenolje

150 gram Smør

1 dl Fløyte

1 klype Salt

1 pakke Heil pepper

6 dl Eplejuce

1/2 dl Kvitvinseddik

1 stykk Sjarlottløk

1 klype Gressløk

4 posjoner

Slik gjør du

Begynn med å koke gulrøttene. Kjør dei til pure samen med litt smør og ein skvett fløyte.

1.

Rist pepper i tørr panne til dei popper.

2.

Strø salt på fiskestykka 15 min før steiking. Ha så litt olje i ei panne og legg fisken i med skinnsida ned. Steik nesten gjennom før du snur den. Smør på honning og grov knust rista pepper og la den steike ferdig.

3.

Finkutt like mengder fennikel og eple og surr i litt olje, 1-2 min så fennikelen fell litt. Smak til med salt og pepper.

Eplesausen lager du ved å koke opp 6 dl epjejuce, 0,5 dl kvitvinseddik og 1 sjalottløk. Kok inn til 1/3 del. Sil av og rør inn 2 ss smør. Smak til med salt og mykje finhakka gressløk.

4.

bottom of page