top of page
KokkenGeir.blogg.no

KokkenGeir.blogg.no

Se profil i appen

Honningstekt ørretskiver med fikenrødkål.

Honning passer godt til ørret og laks. Her servert med rødkål tilsatt fiken og klemetin, samt stekte mandelpoteter og asparges.

#Enkel #Hovedrett #Lavfett #Fisk

Enkel

Vanskelighetsgrad

45 min

Aktiv

Passiv

45 min

Total

Ingredienser

400 g Ørret skiver

6 stk Asparges

4 stk Mandelpoteter

150 g Rødkål

2 stk Klementin

3 stk Fiken

2 spiseskje Honning

0.5 teskje Salt

0.5 teskje Pepper, kvernet

0.3 teskje Fennikelfrø, støtet

30 g Smør

5 spiseskje Olivenolje

1.5 dl Eplesider, juice

2 posjoner

Slik gjør du

Vask og kutt poteter i båter. Kokes lett møre. Rødkål finsnittes, kokes med eplesider. Tilsettes fiken etter ca. 10 koking. Krydres mes salt, pepper og fennikel. Koke kålen til alt eplesider er fordampet. Vend så inn skrelte klementiner som er kuttet i båter.

Fisken stekes i olje og smør. Når du vender den, tilsettes honning. Overøses ned stejesky gjennom steking til fusjen er ferdig. Ca 3-4 på hver side. Krydre med salt og pepper. Asparges dampes i ca 4-5 min.
Poteter stekes lett. Nyt de søte gode smaker. Litt julete er det.

1.

bottom of page