top of page
KokkenGeir.blogg.no
Se profil i appen
Honningstekt ørretskiver med fikenrødkål.
Honning passer godt til ørret og laks. Her servert med rødkål tilsatt fiken og klemetin, samt stekte mandelpoteter og asparges.
#Enkel #Hovedrett #Lavfett #Fisk
Enkel
Vanskelighetsgrad
45 min
Aktiv
Passiv
45 min
Total
Ingredienser
400 g Ørret skiver
6 stk Asparges
4 stk Mandelpoteter
150 g Rødkål
2 stk Klementin
3 stk Fiken
2 spiseskje Honning
0.5 teskje Salt
0.5 teskje Pepper, kvernet
0.3 teskje Fennikelfrø, støtet
30 g Smør
5 spiseskje Olivenolje
1.5 dl Eplesider, juice
2 posjoner
Slik gjør du
Vask og kutt poteter i båter. Kokes lett møre. Rødkål finsnittes, kokes med eplesider. Tilsettes fiken etter ca. 10 koking. Krydres mes salt, pepper og fennikel. Koke kålen til alt eplesider er fordampet. Vend så inn skrelte klementiner som er kuttet i båter.
Fisken stekes i olje og smør. Når du vender den, tilsettes honning. Overøses ned stejesky gjennom steking til fusjen er ferdig. Ca 3-4 på hver side. Krydre med salt og pepper. Asparges dampes i ca 4-5 min.
Poteter stekes lett. Nyt de søte gode smaker. Litt julete er det.
1.
bottom of page