top of page
Aichas Mat

Aichas Mat

Se profil i appen

Hummus basisoppskrift

Hummus har jeg spist så lenge som jeg kan huske og da spiste vi denne klassiske varianten toppet med litt god olivenolje og paprika eller spisskummen. Den kan også serveres med forskjellige typer garnityr som agurk,kikerter, tomatsalat, karamellisert løk eller tilbehør som bakte auberginer og grillet eller stekt krydret kjøtt. Vi har alltid brød til . Her serverer jeg den sammen i en mini meze (arabisk tapas) med salater, oliven, fetaost, en hot tomatsaus, nøtter og brød. #belgvekster

#Enkel #Snacks #Vegetar #Vegan #Pescatarian #Plantebasert #Bærekraftig #Diabetes #Travel hverdag #Prisbevisst

Enkel

Vanskelighetsgrad

10 min

Aktiv

Passiv

10 min

Total

Ingredienser

380 gram Ferdigkokte kikerter

3 spiseskje Vann fra kikertene

4 spiseskje Tahini

2 fedd Hvitløk

0.5 teskje Spisskummen

0.5 stykk Juice fra sitron

0 0 Ekstra virgin olivenolje

0 0 Paprika eller spisskummen til topping

4 posjoner

Slik gjør du

Kjør først tahini og hvitløk i kjøkkenmaskin eller med håndblender i ca 30 sekunder.

1.

Tilsett sitron, halvparten av kikertene og litt vann fra kikertene. Kjør kjøkkenmaskin til alle kikertene er knuste og ha i resten av kikertene og eventuelt mer væske fra kikertene. Kjør alt til en glatt puré.

2.

Hummus skal ha en myk konsistens. Tilsett mer væske om nødvendig og smak gjerne til med salt om du ønsker det. Man kan selvfølgelig ha alle ingrediensene samtidig i kjøkkenmaskinen for å lage hummus. Men den ekstra tiden jeg bruker å kjøre ingrediensene hjelper å "piske" tahini til en mer kremaktig konsistens. Hummusen blir glattere og bedre på denne måten.

3.

Fordel hummus utover en tallerken eller i en skål. Topp med litt olivenolje og dryss over spisskummen eller paprika. Server med varme pitabrød eller annet godt brød.

4.

bottom of page