top of page
enkelmatglede
Se profil i appen
Hveteboller med melkesjokolade
Myke og saftige hveteboller med melkesjokoladebiter som vil falle i smak hos både store og små.
#Enkel #Dessert #Barnvennlig #Familie #Boller #Bursdag #Vinter #Sommer #Høst #Vår
Enkel
Vanskelighetsgrad
40 min
Aktiv
1 t
Passiv
1 t 40 min
Total
Ingredienser
500 g Hvetemel
50 g Sukker
0.5 pakke Tørrgjær
1 klype Salt
3 dl Helmelk
1 stk Egg
75 g Romtemperert smør
100 g Melkesjokolade
1.5 teskje Malt kardemomme
1 posjoner
Slik gjør du
Ha mel, sukker, gjær, salt og kardemomme i en bakebolle.
1.
Pisk sammen melk og egg, og varm opp til det er litt under lunket, ca. 30 grader.
2.
Hell melkeblandingen i bakebollen med de tørre ingrediensene.
3.
Elt deigen med eltekrok på lav hastighet til deigen slipper bollen, ca. 15 minutter. Spe på med mer mel hvis nødvendig.
4.
Tilsett romtemperert smør i terninger, og elt videre i 10 minutter.
5.
Dekk bakebollen med et kjøkkenhåndkle, og la deigen heve på et lunt sted i 40-50 minutter.
6.
Hakk melkesjokolade i biter.
7.
Når deigen er ferdig hevet: kna deigen raskt, del i 12 deler, lag en liten grop i hver del, legg melkesjokolade oppi, pakk deigen rundt, og trill til runde boller.
8.
Sett bollene på et bakepapirkledd stekebrett, dekk dem med et kjøkkenhåndkle og la de etterheve i 20 minutter.
9.
Pensle bollene med egg, og stek i ovnen på 200 grader, midterste rille i 10-12 minutter.
10.
bottom of page