top of page
Aichas Mat
Se profil i appen
Jålete eplekake med granatepler og timian
Jålete eplekake med granatepler og timian
#Enkel #Dessert #Glutenfri #Egg
Enkel
Vanskelighetsgrad
30 min
Aktiv
45 min
Passiv
1 t 15 min
Total
Ingredienser
4 stk Epler
2 spiseskje Sukker
1 spiseskje Malt kanel
200 g Smør (romtemperert) til kakerøre
200 g Sukker til kakerøre
4 stk Egg (romtemperert) til kakerøre
180 g Hvetemel til kakerøre
1 teskje Bakepulver til kakerøre
3 spiseskje Honning
0.5 stk Granateple (presses til granateplejuice)
0.5 stk Granateple (granateplekjerner)
0 0 Friske timiankvister
4 posjoner
Slik gjør du
Forvarm ovnen til 180 ºC.
1.
Skrell eplene og fjern kjernehuset og del dem i tynne båter. Ha eplebåtene i en plastpose og tilsett sukker og kanel, rist godt slik at sukker og kanel blir godt fordelt på eplebåtene.
2.
Pisk smør og sukker lyst og luftig. Tilsett eggene, ett om gangen og pisk godt mellom hvert egg. Vend i mel og bakepulver og ha blandingen over i en smurt kakeform .Dytt eplenebitene i kakerøre sett kaken i ovn. Stek kaken i ca 45 min.
3.
Ha honning og timian i en liten kjele sammen med granateplejuicen og varm forsiktig opp. La timian trekke i 1 min. Lag små hull i den varme kaken med cocktailpinne eller tannpirker. Fordel sirupen jevnt over den varme eplekaken og avslutt med å drysse over granateplekjerner og noen timian blader til pynt .
4.
bottom of page