top of page
Siw

Siw

Se profil i appen

Jordbærisdrøm

Nu er det sommer og jordbærsesong.
Denne må du ha ferdig i fryseren når familie og venner kommer på besøk!

#Middels #Dessert #Barnvennlig #Familie #Egg #Melk #Kake #Sommer

Middels

Vanskelighetsgrad

1 t

Aktiv

4 t 30 min

Passiv

5 t 30 min

Total

Ingredienser

5 stk Eggehviter

110 g Sukker

0.5 dl Melis

110 g Hasselnøtter

0.5 dl Melis

4 dl Kremfløte

8 posjoner

Slik gjør du

2stk bunde, ingredienser:

1.

Til bundene hakkes hasselnøttene fint

2.

Skill egge-plommene og - hvitene.
NB: Husk å gjemme plommene til isen.
Pisk hvitene stive og tilsett sukker litt etter litt.

3.

Tilsett melis og pisk til hvitene blir seige.

4.

Tilsett de hakkede hasselnøttene og bland dem forsiktig inn.

5.

Tegn 2 sirkler ca 25 cm i diameter på smurt bakepapir. Del marengsmassen i to og fordel dem innenfor sirklene.
Forvarm ovnen til 180 gr og bak bundene i 2 min. Sett temp ned til 120 gr og bak dem i ca 40 min.
Jeg baker bundene i to omganger.
Avkjøl på rist.

6.

Jordbæris: Ha de rensede jordbærene i blenderen til de er blitt til fin pure og blend med sukkeret.
Pisk fløten til krem.
Pisk eggeplommene med melis til en kremet eggedosis.
Ta av litt pure til pynt.

7.

Bland eggedosisen med jordbærpureen og vend den inn i den stivpiskede fløten.
Ha blandingen i en ismaskin til den er blevet softis, eller sett den i fryseren i ca 11/2 time.
Legg den ene bunden i en springform og dekk med softisen. Trykk den andre bunden oppå.
Frys i ca 3 t

8.

Pynt: Pisk fløten til krem og skjær jordbærene til pynt.
Smør kremen på kaken og sett den inn i fryseren igjen.
Ta den ut ca 20 min før servering og pynt med jordbær og jordbærpure!
Velbekomme?

9.

bottom of page