top of page
Siw

Siw

Se profil i appen

Jordbærsalsa med fetakrem

Sommerlig og friskt tilbehør til kylling, grillmat osv.
Nu er det jordbærsesong!
Morsomt og deilig sommerlig å bruke friske jordbær til noe annet enn syltetøy og saft!

#Enkel #Lunsj #Hovedrett #Barnvennlig #Travel hverdag #Familie #Vegetar #Melk #Salat #Siderett #Sommer

Enkel

Vanskelighetsgrad

10 min

Aktiv

5 min

Passiv

15 min

Total

Ingredienser

150 g Fetaost

1 dl Youghurt naturell, gresk

2.5 spiseskje Olivenolje, extra virgin

Salt, maldon etter smak

Sort pepper, friskkvernet etter smak

Olivenolje etter smak

Sort pepper, friskkvernet etter smak

4 posjoner

Slik gjør du

Ingredienser til Fetakrem og Jordbærsalsa!

1.

Sett ovnen på 180 gr varmluft. Legg gresskarkjernene på bakepapir og hell over olje så kjernene er nogenlunde dekket. Nb: De skal ikke flyte i olje. Strø over Maldonsalt.
Bakes i ca 7 min! Avkjøl.

2.

Bland fetaost og yoghurt med en stavmixer til en jevn, tykk krem. Smak til med salt og pepper.

3.

Skrell agurken, skjær den på langs og fjern kjernene. Skjæres i små terninger. Del jordbærene i mindre viter.

4.

Bland jordbær og agurk

5.

Bland avkjølte gresskarkjerner med de hakkede jordbær og agurk.
Pass på å få med oljen og saltet som gresskarkjernene er bakt sammen med. Smak til med pepper. Evt mere salt

6.

Legg en god posjon av jordbær-/ agurk-/ gresskar- blandingen på en posjonstallerken. Topp med fetakremen.

7.

Her servert med mine langtidsstekte kyllingelår.
Velbekomme!

8.

bottom of page