top of page
Lykkeoppskrifter

Lykkeoppskrifter

Se profil i appen

Juletrepavlova

Ta med en pavlova på neste juleselskap🎄

#Enkel #Dessert #Jul

Enkel

Vanskelighetsgrad

20 min

Aktiv

2 t

Passiv

2 t 20 min

Total

Ingredienser

4 stk Eggehvite

200 g Sukker

1 teskje Hvitvinseddik

2 teskje Maizenna

4 stk Eggeplomme

1.75 dl Fløte

100 g Sukker

2.5 teskje Maizenna

2 teskje Vaniljesukker

150 g Smør

3 dl Kremfløte

2 teskje Sukker

Blåbær etter smak

Granateple etter smak

Fiken etter smak

Phyliasis etter smak

Klementin etter smak

6 posjoner

Slik gjør du

Pisk eggehvite til du får et luftig skum på medium hastighet. Det tar ca. 45 sekunder. Tilsett litt og litt sukker.

1.

Når alt sukkeret er tilsatt skrur du opp hastigheten til maks, og pisker i 2 - 3 minutter, til du får en stiv marengs. Ha i hvitvinseddik og maizenna og pisk videre i 10 sekunder.

2.

Ha marengsen over i en stor sprøytepose. På stekebrettet tegner du opp en et juletre på den størrelsen du ønsker at pavlovaen skal være. Sprøyt deretter marengsen på linjen i flere omganger. Fyll inn juletreet. Kanten skal være litt høyere enn fyllet.

3.

Stek nederst i ovnen på 120 grader i 1 time og 10 minutter. Avkjøl før du setter pavlovaen sammen. Du kan gjerne lage bunnen dagen før den skal serveres. Jeg pleier å la den stå i ovnen med døren litt på gløtt. Den holder seg helt fint til dagen etter!

4.

For å lage smørkremen har du alle ingrediensene, utenom smøret, i en liten kjele. Pisk godt sammen.

5.

Varm opp på lav-medium varme. Rør hele tiden så det ikke svir seg. Kremen vil gradvis bli tykkere. Det avhenger av hvor høy varme du har på platen, men pass på å ikke ha for høy varme. Når kremen koker skal den koke i 30 sekunder. Husk å røre godt. Når kremen har kokt i 30 sekunder tar du kjelen av platen.

6.

Rør inn smøret i omganger. Pisk til du får en glatt og fin krem.

7.

Ha kremen over i en skål og dekk med plastfolie. La plastfolien treffe kremen slik at det ikke blir snerk og kondens.

8.

Sett kremen i kjøleskapet i minimum 4 timer, gjerne over natten. Kremen må være helt kald før den brukes.

9.

Pisk fløte og sukker sammen til en luftig krem.

10.

Fyll gropen i juletreet med smørkremen. Ha kremen over og dekorer med ønsker frukt og bær.

11.

bottom of page