top of page
Mathilde

Mathilde

Se profil i appen

Klassisk «Cacio e Pepe»

Hvis du er italiensk: ignorer denne.

#Enkel #Hovedrett #Glutenfri #Egg #Melk #Pasta #Korn #Italiensk

Enkel

Vanskelighetsgrad

30 min

Aktiv

Passiv

30 min

Total

Ingredienser

2 stk Egg

200 g Tipo 00-mel

1 teskje Salt

1 spiseskje Olje

2 spiseskje Smør

4 posjoner

Slik gjør du

Bland sammen det tørre og lag en fordypning i midten. Knekk eggene i fordypningen og kna til en jevn deig. Tilsett olje.

1.

Rull deigen sammen til en ball og la den hvile i plastfolie i kjøleskapet.

2.

Knus pepper med en morter og rasp osten.

3.

Sett på en kjele vann og tilsett salt til vannet er ca like salt som sjøvann. Kok opp.

4.

Rull pastadeigen til ønsket tykkelse.

5.

Kok pastaen til like før den blir al dente (ca 3. min). Hell i et dørslag. Husk å ta vare på ca en dl av pastavannet.

6.

Smelt smør i en panne og tilsett pepper.

7.

Tilsett litt pastavann og visp godt. Hell pastaen over i pannen. Visp kontinuerlig mens du tilsetter litt og litt pastavann og Pecorino om gangen.
Når pastaen er kremet er den ferdig.

8.

Server med kvernet pepper og Pecorino på toppen.

9.

bottom of page