top of page
Siw

Siw

Se profil i appen

Klassisk fransk Ratatouille

I den franske tradisjonelle oppskriften blir hver ingrediens surret for seg selv. Deretter blir alt blandet.

#Middels #Lunsj #Hovedrett #Tradisjonell #Grønnsaksrett #Fransk

Enkel

Vanskelighetsgrad

1 t

Aktiv

25 min

Passiv

1 t 25 min

Total

Ingredienser

4 spiseskje Olivenolje

4 stk Tomater, modne bifftomater

4 stk Løk, sjalotte

1 stk Paprika, rød

1 stk Paprika, gul

1 stk Aubegine

2 stk Squash

2 spiseskje Tomatpure

Rosmarin, frisk etter smak

Timian, frisk etter smak

2 stk Laubærblad

2 fedd Hvitløk, knust

1 spiseskje Persille

4 posjoner

Slik gjør du

Ingredienser

1.

Snitt i toppen av tomatene. Dypp dem i kokende vann i ca 25 sek. Dypp dem med det samme i iskaldt vann så skallet løsner. Fjern skallet og hakk tomatene

2.

Hakk løkene og la dem surre blank i ca 5-6 min

3.

Hakk den røde paprikaen og ha den i løken.

4.

Hakk den gule paprikaen og ha den i blandingen.
La blandingen surre i ca 5 min. Må ikke steke.

5.

Hakk aubeginen og la den surre i olje til den får litt farge. Ha den i løk/paprika blandingen

6.

Hakk squashene i små tern og surr dem litt i olje. Ha dem over i blandingen.

7.

Tilsett de hakkede tomater.

8.

Tilsett laurbærblade, timian, rosmarin og hvitløk.

9.

Tilsett tomatpure. Sett på låkk og la blandingen surre i ca 25 min.

10.

Pynt med hakket persille ved servering

11.

bottom of page