top of page
anettes_studenthverdag
Se profil i appen
Kyllingspyd med sataysaus
Værdens beste sataysaus
#Middels #Hovedrett
Middels
Vanskelighetsgrad
45 min
Aktiv
3 t
Passiv
3 t 45 min
Total
Ingredienser
800 gram Kylling
1 dl Ketjap manis (søt soyasaus)
1 spiseskje Sambal oelek (chillipasta)
2 spiseskje Nøytral matolje
1 spiseskje Sesamolje
1 spiseskje Revet Ingefær
2 fedd Hvitløk
0 0 Frisk koriander
2 dl Vann
150 gram Peanøttsmør
4 posjoner
Slik gjør du
Bland sammen ingrediensene til marinaden i en stor skål. Skjær kyllingen i ca 1-2 cm på langs og legg dem i marinaden. La det stå å trekke til deg de gode smakene, gjerne i flere timer.
1.
Tre kyllingen inn på grillspyd. Bruker du trespyd kan det være greit å bløtlegge dem i vann først. Stek kyllingen på grillen (eller stekepanne) til kyllingen har fått stekeskorpe på alle sider og er gjennomstekt. Dette tar ca. 2-3 minutter per side.
OBS! Ikke kast marinaden!
2.
Satay saus: Bland sammen vann, peanøttsmør og restene fra marinaden og la den putre i en kjele i noen minutter. Viktig å varmebehandle sausen godt siden marinaden har vært i kontakt med rå kylling. Tilsett mer vann om sausen blir for tykk.
3.
Server kyllingspydene umidelbart med sataysausen. Gjerne kombiner med salat, poteter, grillede grønnsaker eller lignende. Her er det fritt fram ettersom hva man selv liker☺️
4.
bottom of page