top of page
anettes_studenthverdag

anettes_studenthverdag

Se profil i appen

Kyllingspyd med sataysaus

Værdens beste sataysaus

#Middels #Hovedrett

Middels

Vanskelighetsgrad

45 min

Aktiv

3 t

Passiv

3 t 45 min

Total

Ingredienser

800 gram Kylling

1 dl Ketjap manis (søt soyasaus)

1 spiseskje Sambal oelek (chillipasta)

2 spiseskje Nøytral matolje

1 spiseskje Sesamolje

1 spiseskje Revet Ingefær

2 fedd Hvitløk

0 0 Frisk koriander

2 dl Vann

150 gram Peanøttsmør

4 posjoner

Slik gjør du

Bland sammen ingrediensene til marinaden i en stor skål. Skjær kyllingen i ca 1-2 cm på langs og legg dem i marinaden. La det stå å trekke til deg de gode smakene, gjerne i flere timer.

1.

Tre kyllingen inn på grillspyd. Bruker du trespyd kan det være greit å bløtlegge dem i vann først. Stek kyllingen på grillen (eller stekepanne) til kyllingen har fått stekeskorpe på alle sider og er gjennomstekt. Dette tar ca. 2-3 minutter per side.
OBS! Ikke kast marinaden!

2.

Satay saus: Bland sammen vann, peanøttsmør og restene fra marinaden og la den putre i en kjele i noen minutter. Viktig å varmebehandle sausen godt siden marinaden har vært i kontakt med rå kylling. Tilsett mer vann om sausen blir for tykk.

3.

Server kyllingspydene umidelbart med sataysausen. Gjerne kombiner med salat, poteter, grillede grønnsaker eller lignende. Her er det fritt fram ettersom hva man selv liker☺️

4.

bottom of page