top of page
MidttunMat

MidttunMat

Se profil i appen

Langtidsstekt lammeskank

Langtidsstekt lammeskank/fårekjøtt. Nå er sesongen her for nydelig lammekjøtt, så løp og kjøp
(hilsen sauebonde ☺️)
Noe av det beste kjøttet man kan få. Smelter på tunga, hvis det for stå lenge nok i ovnen.

Denne retten gjør seg nesten selv.
Trenger litt forberedelse, men trenger lang tid i ovnen og er perfekt for de som vil på tur og ha en nydelig søndagsmiddag.

#Enkel #Hovedrett #Kjøtt #Høst

Enkel

Vanskelighetsgrad

30 min

Aktiv

3 t

Passiv

3 t 30 min

Total

Ingredienser

3-4 stk Lammeskank*

Rapsolje til steking etter smak

1 stk Rødløk

4 fedd Hvitløk

3 stk Gulrot

1 spiseskje Brunt sukker

2 spiseskje Smør

2 spiseskje Hvetemel/maizena

4 posjoner

Slik gjør du

Sett ovnen på 175 °C.

1.

Strø salt på lammeskankene. Brun dem på alle sider, én og én, i rikelig med olje, gjerne i en stor jerngryte som tåler stekeovn. Ta skankene ut av gryta og sett til side. Ved bruk av kjøtt uten bein, kan det være lurt å lage ganske store biter.

2.

Del opp løk og gulrøtter. Finhakk hvitløk.

3.

Surr grønnsakene i olje i noen minutter og ha i litt smør og brunt sukker på slutten.

4.

Dryss på mel og rør inn.

5.

Tilsett tomat, kraft, timian, rosmarin, pepper og fløte.

6.

Kok noen minutter til sausen tykner, smak til med salt.

7.

Legg tilbake skankene, sett på lokk eller dekk med to lag aluminiumsfolie og sett gryten/ildfastformen i ovnen.

8.

Stekes på 175°C i 2,5-3 timer til kjøttet faller av beinet. Litt kortere tid med bare rent lammekjøtt. Man ser det ved at kjøttet lett kan rives fra hverandre med en gaffel.

9.

* Man kan også bruke vanlig kokekjøtt/fårikålkjøtt av sau eller lam.

10.

bottom of page