top of page
Siw

Siw

Se profil i appen

Langtidsstekte kyllingelår med hvitløk og timian.

Saftig og mørt kyllingelår med sprøtt skinn.

#Enkel #Hovedrett #Barnvennlig #Familie #Tradisjonell #Kjøtt

Enkel

Vanskelighetsgrad

15 min

Aktiv

3 t

Passiv

3 t 15 min

Total

Ingredienser

2 stk Kyllingelår, ferske

Olje etter smak

Smør etter smak

4 stk Hvitløksfedd

Timiankvister, frisk etter smak

1 stk Sitron

Pepper, friskkvernet etter smak

Salt, Maldon etter smak

1 dl Vann

2 posjoner

Slik gjør du

Ingredienser

1.

Start med å sette ovnen på 240 grader. Gni sitronsaft godt inn i kyllingelårene, dryss på salt og pepper. Stek lårene ved høy varme i ca 2-4 min i en blanding av smør og olje. Stek sammen med skvisede hvitløksfedd, timiankvister og sitronskive.

2.

Legg kyllingelårene i et ildfast fat. Kok stekepannen ut med vann og hell skyen i den ildfaste formen samnen med kyllingelårene.

3.

Dekk formen tett med folie. Sett formen inn i ovnen (som nu er ca 240 grader ) og sett temperaturen ned til 85 grader varmluft. Steketid ca 2 timer og 45 min.
Ta formen ut og sett på grillen. Vent til grillen er ca 240grader. Fjern folien og sett kyllingen inn under grillen i ca 3-4 min.
Pass på!!

4.

Server med pasta eller «Martins ovnsbakte poteter, frisk grønn salat og skyen.
Velbekomme!!

5.

bottom of page