top of page
Martine
Se profil i appen
Mac and cheese
Smakfull mac and cheese som kan spises alene eller som tilbehør til kjøtt. Bruk den osten du liker best, eller en kombinasjon av flere typer ost.
#Enkel #Lunsj #Hovedrett #Kveldsmat #Snacks #Barnvennlig #Travel hverdag #Vegetar #Melk #Pasta #Siderett
Enkel
Vanskelighetsgrad
15 min
Aktiv
15 min
Passiv
30 min
Total
Ingredienser
2 spiseskje Smør
0.5 stk Løk
1 fedd Hvitløk
400 g Makaroni
1 liter Kyllingbuljong
350 g Revet ost
1.5 dl Matfløte
0.5 teskje Salt
1 teskje Pepper
1 teskje Paprikakrydder
Persille etter smak
4 posjoner
Slik gjør du
Finhakk løk og hvitløk, og surr det på middels varme i en dyp stekepanne sammen med smør.
1.
Tilsett makaroni i den dype stekepannen. Spe inn kyllingbuljong gradvis mens du rører jevnlig. La makaronien koke til den er al dente.
2.
Like før all vesken har kokt inn, tilsetter du ca 250 gram av osten og rører den godt inn.
3.
Tilsett så matfløten slik at du får en fyldig konsistens.
4.
Smak til med salt, pepper og paprikakrydder, eller evt. annet krydder etter ønske.
5.
Ha alt i en ildfast form og topp den med resten av osten og dryss litt persille over. Stek i ovnen på 200 grader i 15 minutter. De siste fem minuttene kan du eventuelt bruke varmluft for å gjøre osten på toppen ekstra gyllen og sprø.
6.
bottom of page