top of page
Lykkeoppskrifter

Lykkeoppskrifter

Se profil i appen

Makroner

Disse er fylt med pasjonsfruktcurd. Sjekk profilen min for oppskrift på curden.
Søte og syrlige på samme tid. Nam!

#Vanskelig #Dessert #Egg #Melk

Vanskelig

Vanskelighetsgrad

20 min

Aktiv

2 t

Passiv

2 t 20 min

Total

Ingredienser

112 gram Mandelmel

216 gram Melis

90 gram Eggehvite

58 gram Sukker

1 klype Salt

0 0 Konditorfarge, gele

20 posjoner

Slik gjør du

Bland sammen mandelmel, melis og salt i en foodprosessor. Bland til du ikke kan se forskjellen på melisen og mandelmelet. Sikt blandingen. Sett til siden.

1.

Pisk eggehviten til den blir hvit og luftig. Dette tar ca. 45 - 50 sekunder. Tilsett sukkeret litt og litt. Det er viktig at man ikke tilsetter alt på en gang. Da ødelegger du all luften du har pisket i eggehvitene. Pisk til du får stiv marengs. Dersom du ønsker farge på makronene tilsetter du fargen nå. Det er best å bruke gelefarge.

2.

Bland det tørre inn i det våte. Bland forsiktig sammen med en slikkepott. Det er viktig å ikke røre for mye, men heller ikke for lite. Den er ferdig når den ser ut som lava, eller du kan skrive et 8-tall med slikkepotten uten at den slipper.

3.

Hell blandingen over i en sprøytepose med en rund sprøytetipp. På et bakebrett med bakepapir sprøyter du like store rundinger med ca. 3 cm avstand. Til slutt slår du bakebrettet på kjøkkenbenken 2 - 3 ganger slik at du får en glatt overflate og slår ut luftbobler. Forvarm ovnen til 150 grader.

4.

La makronene stå i 30 minutter - 1 time. Dette er for at de skal tørke og få en «hinne» på toppen. Du skal kunne dra fingeren over makronene uten å få noe på fingeren. De skal kjennes tørre.

5.

Stek i 17 minutter. Avkjøl makronene helt før du tilsetter fyllet.

6.

Jeg fylte makronene med pasjonsfruktcurd. Jeg har en oppskrift på dette på profilen min.

7.

bottom of page