top of page
Siw
Se profil i appen
Mammas langtidsstekte Juleribbe med sprø svor
Denne oppskriften gir deg saftig, mørt kjøtt som nesten faller av benene. Svoren blir knasende sprø.
Og det beste med det hele er at ribben passer seg selv i 6 timer !
Jeg bruker alltid tynnribbe med fettmarmoreringer.
Server med hjemmelaget rødkål, druesaus og «Martin og Mat»’s ovnstekte poteter.!!
Rødkålen inneholder ikke eddik og er derfor ikke et vin -problem.
#Middels #Hovedrett #Barnvennlig #Familie #Tradisjonell #Kjøtt #Jul #Vinter #Vår
Middels
Vanskelighetsgrad
1 t
Aktiv
6 t 30 min
Passiv
7 t 30 min
Total
Ingredienser
Andefett eller smør etter smak
1 stk Løk
1 stk Gulrot
1 stk Selleri, stang
2 fedd Hvitløk
500 g Druer
2.5 dl Druejuice
2.5 dl Rødvin
2.5 dl Kraft, svin eller kalv
0.5 dl Solbærsirup
4 skive Appelsin, økologisk
Brunt sukker etter smak
6 posjoner
Slik gjør du
Ingredienser til Ribben:
1.
Smør ribben godt inn med salt og pepper og la den hvile kjølig med svoren opp i ca 3 døgn.
2.
Snu rinben med svoren ned og hell på vann.
Pakk formen tett med folie og damp ribben i ovnen ved 200 gr i 30 min.
3.
Legg ribben på rist over langpannen. Legg en liten tallerken under midten så fettet kan renne fra.
Legg løk, laurbærblade, rosmarin og hvitløk i langpannen.
Stek i ovnen ved 100gr varmluft i 6 timer
4.
Mens ribben koser seg i ovnen lager vi rødkål.
Ingredienser:
5.
Hakk rødløken og svits den blank i andefett eller smør
6.
Hakk rødkålen
7.
Legg hakket rødkål lagvis i gryten med kanelstang, stjerneanis og appelsinskiver. Krydre med malt ingefær.
Hell på appelsinjuice og solbærsirup.
Kok opp og la blandingen koke under låkk i ca 45 min.
Ta av låkket og la det koke til all vesken er kokt inn, ca 30 min.
Fjern anis, kanelstang og appelsinskuvene.
Klar til servering!
8.
Druesausens ingredienser:
9.
Svits hakket løk, selleri og gulrot i andefett. Ha hakket hvitløk i det siste minutt.
Må ikke bli brunt
10.
Ha i juice, rødvin og kraft. Tilsett druer ( grønne eller blå).
Kok inn til ca 3 dl. Sil sausen og smak til med salt og pepper.
Rør inn kaldt smør rett før servering
11.
Etter 6 timer ved 100 gr. Sett på grillen og grill ved 240 gr. i noen få mi . Pass på, det kan ta fra 2 til 6 min.
Når svoren bobler, tas den ut og hviler i ca10 min.
12.
Velbekomme og
God Jul
13.
bottom of page