top of page
PlatingByPia

PlatingByPia

Se profil i appen

Marinert kobra med småpoteter

Et godt stykke marinert indrefilet av svin servert med skikkelig gode ovnsbakte småpoteter passer perfekt til grillfesten eller søndagsmiddagen!

#Enkel #Hovedrett

Enkel

Vanskelighetsgrad

40 min

Aktiv

30 min

Passiv

1 t 10 min

Total

Ingredienser

800 gram Indrefilet av svin

1 dl Olje

2 fedd Hvitløk

1 spiseskje Limesaft

2 teskje Chilipulver

2 teskje Paprikapulver

1/4 teskje Oregano

1/4 teskje Rosmarin

700 gram Småpoteter

5 stykk Rosmarin kvist

3 spiseskje Olje

1 spiseskje Flaksalt

6 fedd Hvitløk

4 posjoner

Slik gjør du

Start med å blande olje, finhakket/presset hvitløk, limesaft og krydder i en skål.

1.

Rens indrefileten og ha den i en plastpose. Hell marinaden fra forrige steg i posen og knyt igjen. Rist godt så hele kjøttstykket får marinade på seg og legg til marinering i kjøleskapet i minst 30 minutter.

2.

Forvarm ovnen til 220 grader.

3.

Vask potetene og tørk dem lett. Ha de i en plastpose sammen med olje og salt. Rist godt så alle potetene får litt olje på seg.

4.

Legg potetene i en ildfastform, sammen med hele hvitløk og et par rosmarinkvister. Hold gjerne av et par kvister til pynt senere.

5.

Sett potetene midt i ovnen i ca 30 minutter. De skal ha fått et sprøtt og gylent skall, men være myke inni.

6.

Grill eller stek indrefileten. Bruk et termometer for å få den perfekt. En kjernetemp på 66-68 grader gir deg litt rosafarge og en kjernetemp på 68-70 grader er helt gjennomstekt.

7.

Pynt med litt rosmarin kvister og server gjerne med en grønn salag til.

8.

Nyt!

9.

bottom of page