top of page
PlatingByPia
Se profil i appen
Marinert kobra med småpoteter
Et godt stykke marinert indrefilet av svin servert med skikkelig gode ovnsbakte småpoteter passer perfekt til grillfesten eller søndagsmiddagen!
#Enkel #Hovedrett
Enkel
Vanskelighetsgrad
40 min
Aktiv
30 min
Passiv
1 t 10 min
Total
Ingredienser
800 gram Indrefilet av svin
1 dl Olje
2 fedd Hvitløk
1 spiseskje Limesaft
2 teskje Chilipulver
2 teskje Paprikapulver
1/4 teskje Oregano
1/4 teskje Rosmarin
700 gram Småpoteter
5 stykk Rosmarin kvist
3 spiseskje Olje
1 spiseskje Flaksalt
6 fedd Hvitløk
4 posjoner
Slik gjør du
Start med å blande olje, finhakket/presset hvitløk, limesaft og krydder i en skål.
1.
Rens indrefileten og ha den i en plastpose. Hell marinaden fra forrige steg i posen og knyt igjen. Rist godt så hele kjøttstykket får marinade på seg og legg til marinering i kjøleskapet i minst 30 minutter.
2.
Forvarm ovnen til 220 grader.
3.
Vask potetene og tørk dem lett. Ha de i en plastpose sammen med olje og salt. Rist godt så alle potetene får litt olje på seg.
4.
Legg potetene i en ildfastform, sammen med hele hvitløk og et par rosmarinkvister. Hold gjerne av et par kvister til pynt senere.
5.
Sett potetene midt i ovnen i ca 30 minutter. De skal ha fått et sprøtt og gylent skall, men være myke inni.
6.
Grill eller stek indrefileten. Bruk et termometer for å få den perfekt. En kjernetemp på 66-68 grader gir deg litt rosafarge og en kjernetemp på 68-70 grader er helt gjennomstekt.
7.
Pynt med litt rosmarin kvister og server gjerne med en grønn salag til.
8.
Nyt!
9.
bottom of page