top of page
Siw
Se profil i appen
Marsipansnurrer ca 25 stk.
Lune snurrer med marsipanfyll er fantastiske. Gjærbakst er best nybakt, så hvis ikke alle blir spist med det samme de kommer ut av ovnen legger du dem i fryseren. De varmes v 100gr varmluft, på et blunk
#Enkel #Dessert #Barnvennlig #Familie #Glutenfri #Egg #Melk #Tradisjonell #Kake #Boller
Enkel
Vanskelighetsgrad
1 t 15 min
Aktiv
2 t
Passiv
3 t 15 min
Total
Ingredienser
150 g Smør
40 g Sukker
120 g Marsipan, til baking
60 g Smør
45 g Sukker
2 stk Egg
1.5 teskje Salt
1 teskje Vanniljesukker
3 teskje Kardemomme
50 g Gjær
720 g Hvetemel
10 posjoner
Slik gjør du
Deigen: Ingredienser
1.
Smelt smøret i en gryte og lun melk og kefir i en annen gryte.
2.
Hell den lune melkeblandingen i det smeltede smør
3.
Kna gjæren i stykker og ha i bakebollen. Hell melke-/smør-blandingen i. Rør til gjæren er oppløst. Tilsett sukker, salt, kardemomme, vaniljesukker og egg.
Ha i hvetemel litt av gangen. Elt deigen til den blir glatt og smidig
4.
La deigen heve ca 1 t overdekket. Jeg lar deigen heve i ovnen med lys på. Lunt uten trekk!!
5.
Fyll:
6.
Riv marsipanen. Jeg legger marsipanen i fryseren ca 30 min. Da er den lett å rive.
7.
Rør den revne marsipan men smør og sukker
8.
Kjevle ut den hevede deigen til et stort rektangel.
Ca 25 cm i bredden og 20 cm i høyden. Størrelsen er ikke så nøye.
Smør fyllet på den halve langside og brett den andre over
9.
Skjær deigen i ca 25 like store lengder. Ta hver lengde og snurr dem
10.
Bind en knute på deigen så den formes til en knute eller snurr.
La snurrene etterheve i ca 30 min
11.
Pensle med egg og dryss med perlesukker.
Bakes v 185 gr i 10 min.
Snurrene kan også smøres med melis etter de er stekt, da skal det ikke drysses med perlesukker før bakingen.
12.
Velbekomme!
13.
bottom of page