top of page
Siw

Siw

Se profil i appen

Marsipanstenger til Nyttårsbobler.

Marsipanstenger med blød nougat.

#Enkel #Dessert #Egg

Enkel

Vanskelighetsgrad

1 t

Aktiv

12 min

Passiv

1 t 12 min

Total

Ingredienser

600 g Rå marsipan

125 g Melis, siktet

1 stk Eggehvite, stor

225 g Blød Nougat

0 0 Melis

0 0 Vann

12 posjoner

Slik gjør du

Ingredienser. Jeg kjøper rå marsipan i Danmark da den inneholder større mengde mandler enn den vi får kjøpt i Norge( selv om den er fra samme leverandør). Pass på at du kjøoer marsipan som kan bakes!

1.

Klem marsipanen ut med melis og eggehvite

2.

Bland godt til «deigen» slutter å være klissete.
Hvil i kjøleskapet i ca 1/2 tine

3.

Klem nougaten litt og rull den til tynne stenger på et melis drysset bord.

4.

Rull marsipan-deigen til tykke stenger og ca 4-5 cm lange. Skjær dypt snitt midt i. (Pass på at du ikke går igjennom marsipanen i bunnen eller sidene). Klem marsipanen litt ut så der blir plass for nougaten.
Legg nougatstykkene inn i snittene på marsipanbitene og klem marsipanen sammen så nougaten blir helt innelukket. Hvis der blir huller kan det lett repareres med litt marsipan på en fuktig finger.

5.

Legg stengene på bakepapir og stek ved 225 gr i ca 10- 12 min, midt i ovnen ved over-og under-varme.

6.

Rør ut melisen i vann og pynt stengene. Server til Nyttårsbobler.
Godt Nyttår.

7.

bottom of page