top of page
KokkenGeir.blogg.no

KokkenGeir.blogg.no

Se profil i appen

Medister og baconkaker med appelsindampet røkål og gulrot.

En deilig og smakfull middag laget på strimlet svinekjøtt og bacon. Med deilig smak av appelsin.
Fremgangsmåten finner dere på
kokkengeir.blogg.no

#Middels #Hovedrett #Egg #Melk #Kjøtt #Grønnsaker #Saus

Middels

Vanskelighetsgrad

45 min

Aktiv

Passiv

45 min

Total

Ingredienser

200 g Svinekjøtt, strimlet

150 g Bacon

1 stk Egg

1 boks Ricotta

5-6 stk Poteter

2 spiseskje Potetmel

0.5 teskje Senbepsfrø,støtet

0.25 teskje Muskat

0.5 teskje Pepper, kvernet

250 g Rødkål

2 stk Gulrot

0.5 spiseskje Tapioka eller maizena

2 spiseskje Appelsi syltetøy

Salt, pepper, rosmarin etter smak

1 spiseskje Sennep

3 spiseskje Smør

4-5 spiseskje Solsikke el. rapsolje

0.5 dl H-melj

3 dl Kraft fra koking av grønnsaker

Sukkerkulør etter smak

3 posjoner

Slik gjør du

200 gr. stimlet svinekjøtt.
150 gr. ternet bacon
1/2 bx. ricotta.
1 egg.
2 ss potetmel.
1 middels potet, skrelt og raspet. Press vannet ut.
1/2 ts pepper.
1/2 ts. salt.
1/2 ts. støtet sennepsfrø.
1/4 ts. muskat.
0,5 dl h-melk.

1.

Tilbehør.

4-6 middels poteter.
250-300 gr. rødkål. Skjært i båter.
150 gr. – 2 stk. gulrot.
1 ss. appelsinsyltetøy, eller 0,5 dl. appelsinjuice.
Salt, pepper og rosmarin som kryddertilsetning.
3 ss. smør.
4-5 ss. solsikke eller rapsolje. (Til steking).

2.

3 dl. av kraften fra damping av kål og gulrot.
1/2 bx. ricotta.
1/2 ss tapioka stivelse, eller samme med maizena.
Litt sukkerkulør for farge i sausen.
1 ss. sennep.
Salt og pepper som smakstilsetning.o

3.

bottom of page