top of page
Siw

Siw

Se profil i appen

Mormors boller med kardemomme

Lette og fluffy. Nybakt med godt smør smaker fantastisk

#Enkel #Frokost #Barnvennlig #Glutenfri #Egg #Melk

Enkel

Vanskelighetsgrad

40 min

Aktiv

2 t 15 min

Passiv

2 t 55 min

Total

Ingredienser

3.5 dl Melk, kald

35 g Gjær

50 g Sukker

1 teskje Kardemomme,stødt

1 stk Egg

570 g Hvetemel

2 teskje Salt

65 g Smør, stuetemperert

1 stk Egg til pensling

1 klype Salt

4 posjoner

Slik gjør du

Ingredienser

1.

Ha gjær, kald melk og sukker i kjøkkenmaskinen. Rør til gjæren er oppløst. Ha i 1 egg , kardemomme, salt og hvetemel. Elt deigen i ca 7 min ved lav hastighet, til deigen er samlet og glatt.

2.

Ha i temperert smør og elt deigen i ca 10 min, ved høy hastighet, til den blir glatt og slipper skålen. Dekk til skålen og la deigen heve til dobbel størrelse. Dette tar ca 1 time. Jeg lar deigen heve i ovnen med lys på. Det gir en jevn temperatur.

3.

Ha den ferdig hevede deigen på et meldeysset bord og del den i passe stykker, ca 20 stk.

4.

Form hvert stykke til boller og sett dem til heving på 2 bakeplater kledt med bakepapir i ca 1 time.

5.

Pisk sammen egget med en klype salt og pensle bollene.
Bak dem ved 220gr i ca 12 min. Jeg bruker over- og under-varme og baker en plate av gangen.

6.

La bollene avkøle på rist og nyt dem med godt smør og ost.

7.

bottom of page