top of page
![Siw](https://firebasestorage.googleapis.com/v0/b/foodit-965b3.appspot.com/o/profilePictures%2F008c6c75-c7d1-4d2f-95c7-32bf0ba26209-1647763205367.jpg?alt=media)
Siw
Se profil i appen
Mormors boller med kardemomme
Lette og fluffy. Nybakt med godt smør smaker fantastisk
#Enkel #Frokost #Barnvennlig #Glutenfri #Egg #Melk
Enkel
Vanskelighetsgrad
40 min
Aktiv
2 t 15 min
Passiv
2 t 55 min
Total
Ingredienser
3.5 dl Melk, kald
35 g Gjær
50 g Sukker
1 teskje Kardemomme,stødt
1 stk Egg
570 g Hvetemel
2 teskje Salt
65 g Smør, stuetemperert
1 stk Egg til pensling
1 klype Salt
4 posjoner
Slik gjør du
Ingredienser
1.
Ha gjær, kald melk og sukker i kjøkkenmaskinen. Rør til gjæren er oppløst. Ha i 1 egg , kardemomme, salt og hvetemel. Elt deigen i ca 7 min ved lav hastighet, til deigen er samlet og glatt.
2.
Ha i temperert smør og elt deigen i ca 10 min, ved høy hastighet, til den blir glatt og slipper skålen. Dekk til skålen og la deigen heve til dobbel størrelse. Dette tar ca 1 time. Jeg lar deigen heve i ovnen med lys på. Det gir en jevn temperatur.
3.
Ha den ferdig hevede deigen på et meldeysset bord og del den i passe stykker, ca 20 stk.
4.
Form hvert stykke til boller og sett dem til heving på 2 bakeplater kledt med bakepapir i ca 1 time.
5.
Pisk sammen egget med en klype salt og pensle bollene.
Bak dem ved 220gr i ca 12 min. Jeg bruker over- og under-varme og baker en plate av gangen.
6.
La bollene avkøle på rist og nyt dem med godt smør og ost.
7.
![](https://firebasestorage.googleapis.com/v0/b/foodit-965b3.appspot.com/o/recipePictures%2Ffdc7d59c-df78-4351-a617-dd663f8ddf35-1636710631066.jpg?alt=media)
bottom of page