top of page
Siw
Se profil i appen
Mormors fiskegrateng med moderne vri !
Deilig fiskegrateng med muskat og parmesan.
#Middels #Hovedrett #Barnvennlig #Nordisk #Glutenfri #Egg #Fisk #Melk
Middels
Vanskelighetsgrad
1 t
Aktiv
30 min
Passiv
1 t 30 min
Total
Ingredienser
1200 g Hvit fisk
5 stk Sjalotteløk
3 fedd Hvitløk
7.5 dl Melk
40 g Hvetemel
50 g Smør
300 g Makaroni, kokt
6 stk Egg
150 g Parmesan
0 0 Salt
1 stk Muskatnøtt, revet
0 0 Kajennepepper
3 skive Brødkrummer
30 g Smør
8 posjoner
Slik gjør du
Ingredienser:
1.
Kok opp melken og la fisken trekke under svak varme i ca 5 min. Sil fisken og ta vare på melken. Den skal brukes til sausen.
2.
Smelt smør og fres sjalotteløk og hvitløk til de blir glassklare. Må ikke bli brun
3.
Bland inn mel i løken litt av gangen. Spe inn melken under omrøring, litt av gangen. Bør koke opp mellom hver speing. La til sist sausen koke et par minutter så melsmaken forsvinner.
4.
Skill eggeplommene fra hviten. Rør inn eggeplommene i løkblandingen.
5.
Bland deretter inn parmesan og smak til med revet muskat, kajennepepper og salt
6.
Bland sammen løkblandingen, kokt makaroni og fisken.
7.
Pisk eggehvitene og bland dem forsiktig inn.
8.
Dryss brødkrummene over gratengen
9.
Hell smeltet smør over gratengen.
10.
Tenn ovnen på 180 grader varmluft og bak i ca 30 min til gratengen har fått fin farge.
11.
bottom of page