top of page
Siw

Siw

Se profil i appen

Mysli med lakris

Dette er mysli for lakriselskere.
Drysset på gresk-/tyrkisk youghurt er fantastisk. Jeg har storproduksjon da jeg jevnlig sender til mine sønner både i Norge og Danmark.

#Enkel #Frokost #Dessert #Barnvennlig #Familie #Korn

Enkel

Vanskelighetsgrad

45 min

Aktiv

45 min

Passiv

1 t 30 min

Total

Ingredienser

110 g Mandler

110 g Hasselnøtter

120 g Havregryn

30 g Lakrispulver, fint og raw

250 g Akaciehonning

1 klype Salt

1.2 dl Tranebær

1.2 dl Rosiner

120 g Gresskarkjerner

4 posjoner

Slik gjør du

Ingredienser:

1.

Bland havregryn, lakrispulver, acasie-honning og salt .
Jeg bruker halvt fint lakrispulver og halvt raw, men det går fint å kun bruke fint pulver

2.

Rist mandler og hasselnøtter i ovnen ved 200gr i 10 min.
Gni skallet av hasselnøttene

3.

Rist deretter gresskarkjernene i ca 5-10 min. Du hører de popper, så når det blir stille tar jeg dem ut av ovnen

4.

Fordel havregrynsblandingen på bakepapir og bak i ovnen i tilsammen 20 min.
Etter ca 10 min tas bakeplaten ut av ovnen. Bruk en gaffel til å røre rundt i blandingen så klumpene går i stykker.

5.

Etter 20 min tas bakeplaten ut av ovnen og temperaturen settes ned til 100gr.
Rør rundt i blandingen og sett den inn i ovnen igjen i ca 20 min. Rør av og til i blandingen.

6.

Hakk mandlene

7.

Når alt er avkjølt blandes det i en stor bolle sammen med rosiner og tranebær.

8.

bottom of page