top of page
thefoodiemood

thefoodiemood

Se profil i appen

Nan-snurrer

Deilige nanbrød laget som snurrer. Disse bruker jeg ved siden av gryteretter og supper.

Anbefaler å lage dobbel eller trippel deig og fryse ned slik at det bare er å hive i mikroen når hverdagen tar deg igjen. Denne oppskriften gir 8 nan-snurrer.

#Middels #Lunsj #Hovedrett #Vegetar #Travel hverdag #Prisbevisst #Indisk

Enkel

Vanskelighetsgrad

20 min

Aktiv

1 t 10 min

Passiv

1 t 30 min

Total

Ingredienser

15 gram Fersk gjær

2 teskje Bakepulver

1 dl Lunken melk

1 spiseskje Sukker

1 klype Havsalt

500 gram Hvetemel

1 stykk Egg

2 dl Naturell yoghurt

100 gram Romtemperert smør

2 spiseskje Smeltet smør

4 fedd Finhakket hvitløk

0 0 Finhakket koriander

4 posjoner

Slik gjør du

Visp sammen gjær og lunken melk i en liten bolle. Pass på at melken ikke er for varm slik at den ikke dreper gjæren. La blandingen stå i fred i et par minutter til den begynner å lage bobler.

1.

Ha alle tørrvarene unntatt salt i kjøkkenmaskinen. Tilsett så gjærblanding, egg og yoghurt. Kjør deigen i eltekrok på lav hastighet til det har blitt én deig.

2.

Ha oppi smør og salt. Kjør deigen med eltekrok i lav hastighet til smøret har blitt en del av deigen. Deretter kjører du deigen med eltekrok på middels hastighet i ca 10 minutter.

3.

Dekk til deigen med plastlim og/eller kjøkkenhåndkle. La deigen heve på et lunt sted til dobbel størrelse. Dette vil ta ca en time.

Tips: Ta ut deigen og dryss bittelitt olivenolje som du smører utover bakebollen. Da vil den bli veldig enkel å få ut av bollen når den er ferdig hevd.

4.

Skru på ovnen til 200 grader celsius, varmluft. Snu stekeplaten opp ned og varm den opp i ovnen.

I mellomtiden tar du ut deigen fra bollen og deler den i åtte like store biter. Hver deigklump eltes lett før de rulles ut til avlange pølser. Snurr så hver pølse rundt seg selv slik at det blir en snurr.

5.

Hver snurr pensles med smør og toppes eventuelt med hvitløk, koriander elker begge deler. Snurrene legges rett på stekebrettet som settes inn igjen i midten. Nan-snurrene er klare når de har blitt gylne på toppen. Steketid er ca 10 minutter, men dette avhenger litt av type ovn så følg med.

Avkjøles i noen minutter før servering. Kos dere!

6.

bottom of page