top of page
MidttunMat
Se profil i appen
Nydelig og superenkel hjemmelaget is
Hjemmelaget vaniljeis uten ismaskin og røring.
Superenkel og nydelig med kun 3 ingredienser.
#Enkel #Dessert
Enkel
Vanskelighetsgrad
15 min
Aktiv
6 t
Passiv
6 t 15 min
Total
Ingredienser
2 boks Kremfløte
1 boks SØTET kondensert melk
2 teskje Vaniljesukker
6 posjoner
Slik gjør du
Ha fløte, kondensert melk og vaniljesukker i en bolle.
1.
Pisk med en mixmaster til det begynner å stivne.
Det kan ta litt tid, men kremen skal ikke bli så stiv som pisket krem, men bare bløt og lett.
2.
Ha det i en boks som tåler å bli fryst.
3.
La isen stå i fryseren i minimum 6 timer (det spørs selvsagt hvor stor/vid kopp du bruker.)
4.
Viktig! Ta isen opp hele 20-30 minutter før servering, faktisk. Da blir den silkemyk og deilig.
5.
Serveres med din favoritt-topping, men er det sesong, så er det lite som slår norske jordbær.
Ekstrainfo:
*Den kondenserte melken finner du nå i bakeavdelingen hos alle butikker. Boksene er litt kostbare, men man kan få den for en billigere penge på innvandrerbutikker og på Rema. Husk at melken må være «søtet»!
* *Bruk gjerne ekte vanilje/vaniljeekstrakt eller vaniljeessens. Husk at disse er sterkere. Smak deg frem hvor mye vaniljesmak du foretrekker. Nå får man også kjøpt vaniljesukker med ekte vanilje på alle butikker.
Foretrekkes andre smaker, enn vanilje i isen, så er det bare å bytte til bær, syltetøy, sjokolade, O’boy eller Oreo. Men det bør være noe som kan fryses!
N Y T !
6.
bottom of page