top of page
matogglede
Se profil i appen
Okonomiyaki med marinerte filet-bites
Japansk slager med gresk vri på filet-bites. Høres kanskje ut som en total krasj, men prøv det, for det er en eksepsjonell smaksopplevelse. Om du ønsker en animalsk proteinkilde kan du fint bytte ut filetbites med kylling eller storfe. Velbekomme!
#Enkel #Lunsj #Hovedrett #Vegetar #Japansk #Glutenfri #Egg
Enkel
Vanskelighetsgrad
45 min
Aktiv
Passiv
45 min
Total
Ingredienser
2 stykk Egg
1.5 dl Vann
1 klype Salt
4 spiseskje Sammalt speltmel
1 spiseskje Sukker/ sukrin
0.25 stykk Hodekål (liten)
2 stykk Gulrot
0 0 Olje
0.5 pakke Filet-bites (halsans kök)
2 spiseskje Soyasaus
1.5 spiseskje Balsamico
1.5 spiseskje Sitronsaft
1 spiseskje Røkt paprikapulver
1 spiseskje Oregano
1 bunt Fersk persille
1 fedd Hvitløk
2 spiseskje Olivenolje
2 spiseskje Majones
3 spiseskje Kesam
1.5 spiseskje Sriracha
0.33 stykk Agurk
1 stykk Spisspaprika
6 stykk Sukkererter
0 0 Koriander
0.5 stykk Granateple
2 posjoner
Slik gjør du
Kakk egg og rør god sammen med vannet. Ha i salt og sukker før du sper med mel til du får en halvtjukk fyldig røre.
1.
Vask kål og gulrot. Finsnitt i tynne strimler på ca. 1,5 cm i lengde. (Bruk gjerne en grønnsaksstrimler på gulroten). Rør alt godt inn i røren.
2.
Ha litt olje i en stekepanne og stek til pannekakene har fått farge på begge sider.
3.
Ha filet-bites i en bolle sammen med alle ingredisensene til marinaden. Finhakk hvitløken og persillen før du har disse i. Bland godt og la det stå på benken i ca. 10min, slik at smakene får satt seg. Deretter steker du de i en stekepanne til de får litt farge.
4.
Lag chilimajo: Bland sammen kesam, majones og sriracha. Rør godt.
5.
Kutt grønnsakene slik du selv ønsker.
6.
Dander hver pannekake med litt chilimajo i bunnen, grønnsaker over og filet-bites på toppen, før du drysser over litt koriander og granateple til slutt. Nyt.
7.
bottom of page