top of page
Kakestykket
Se profil i appen
Olivenbrød
Focaccia er en kjent klassiker og jeg har alltid vært glad i å jobbe med oppskrifter for så å endre dem til min egen smak. Olivenbrød har blitt et resultat av dette. Saftig og luftig, med deilige greske smaker.
#Enkel #Glutenfri #Melk
Enkel
Vanskelighetsgrad
30 min
Aktiv
1 t 30 min
Passiv
2 t
Total
Ingredienser
1 kilo Hvetemel
1 pakke Tørrgjær
1 teskje Salt
2 teskje Sukker
1 dl Olivenolje
9 dl Lunkent vann
2 pakke Apetina snack med soltørkede tomater
1 glass Sort oliven
3 teskje Flaksalt
3 teskje Provance urter
4 posjoner
Slik gjør du
Bland mel, gjær, sukker og salt.
1.
Bland i olje og vann, rør sammen til en klissete røre
2.
Sett på lokk eller dekk med plast. La heve i 30 minutter mens du deler oliven i ønsket størrelse på bitene.
3.
Etter 30 minutter skal deigen ha doblet størrelse.
4.
Hell deigen over i en liten langpanne som er kledd med bakepapir. Ha pakkene med apetina over deigen, med olje og alt, og dytt fetabitene godt nedi deigen. Gjør det samme med de delt olivenene.
5.
Ha på urter og salt og la heve i 30 minutter
6.
Stekes på 200 grader midt i ovnen i 30 minutter
7.
La den hvile på benken i 10 minutter før du deler opp.
8.
Nyt!
9.
bottom of page