top of page
KokkenGeir.blogg.no

KokkenGeir.blogg.no

Se profil i appen

Ovnsbakt Brosme filet med Napoli gulrot om ramsløksmør.

Gulrot er ikke bare gulrot. Napoli er en av mange slag gulrot. Napoli, hovedsort tidlig til konsum. Mørkegrønt og sterkt ris med godt risfeste. Jevne og glatte røtter. Kan anbefales til bunting og pakking både tidlig og utover høsten (ved sen såing). Denne gulroten er av de som høstes først. Fra gården Tågevoll på Tromøy, utenfor Arendal, var jeg og fikk noen av de første eksemplarer av Napoli til retten som her kommer. Gulrot fra denne gården, er også med i det ølet som ble kåret til årets øl i 2020 i Det Norske måltids kåring. Imperial Gulrot Gose.

I retten som her kommer, er gulrota dampet med i et annet øl fra Drum Brew. Ging – med smak av ingefær, sitrus og chili.

#Middels #Hovedrett #Glutenfri #Fisk #Melk

Enkel

Vanskelighetsgrad

1 t

Aktiv

20 min

Passiv

1 t 20 min

Total

Ingredienser

400 gram Brosmefilet

300 gram Søtpotet

320 gram Napoli gulrot, eller annen type

250 gram Sommerkål,eller spisskål

100 gram Ramsløksmør

1 flaske Ging øl. Ingefærøl fra Drum Brew

1 klype Sitrontimian, timian

2 teskje Salt

1 teskje Pepper

3 spiseskje Olivenolje til steking

2 posjoner

Slik gjør du

Skrell og kutt søtpotet i passe tykke skiver. 4-6 skiver.
Vask gulrot, behold skall på om de er ferske som jeg fikk dem.
Del sommerkålen i 2 båter.
Ramsløksmøret har dere ferdig, eller du må lage det etter oppskrift på
kokkengeir.blogg.no
Gulrot legges i en gryte, Ging øl helles over, samt sitrontimian.
Ha lokk på, og la det dampe lett.
Ha litt olje i en stekepanne. Legg skiver av søtpotet i, og stek dette til gyllen farge på begge side. Stikk med kniv for å kjenne om de er møre.

1.

Sett stekeovn på 225 °C. Skjær små filetstykker av brosmen, legg dem lett på hverandre, salt og pepper på, samt 2 skiver med ramsløksmør på hver porsjon.
Stekes i ca. 5-7 min. Jeg stekte i en Ooni koda 16 ovn på passe høy varme, tid ca. 3 min. Slo av ovnen, og fisken fikk sette seg i like lang tid. Smeltet på tungen. Bruk ellers stekeovn – 200 °C, ca samme steketid.

2.

Legg sommerkålen sammen med gulrot, og la kålen dampe med ca. 3-4 min, mens fisken steker-
Krydre lett til slutt med salt og pepper.

3.

bottom of page