top of page
Siw

Siw

Se profil i appen

Ovnsbakt uer med tapenade og smørdampede grønnsaker

Enkel og fantastisk god fiskerett.
Her har jeg brukt uer, men annen hvit fisk kan også brukes!

#Enkel #Hovedrett #Fisk #Tradisjonell #Fisk og sjømat #Grønnsaker

Enkel

Vanskelighetsgrad

30 min

Aktiv

30 min

Passiv

1 t

Total

Ingredienser

4 stk Uer fileter

4 spiseskje Tapenade

Smør, røros etter smak

Pepper, frisk kvernet etter smak

Salt, Maldon etter smak

4 skive Sitron

Pinjekjerner etter smak

Pepper,friskkvernet etter smak

4 posjoner

Slik gjør du

Ingredienser ovnsbakt fisk:

1.

Tørr fisken godt. Dryss med salt og pepper og fordel
tapenade på hver filet.
Lagg på en skive sitron og en smørklatt.

2.

Pakk hver filet tett inn i aluminiumsfolie.
Kraften må ikke renne ut.
Bak i ovnen ved 180 grader i 30 min

3.

Ingredienser til smørdampede grønnsaker:

4.

Skjær fennikelen og løken i strimler og kutt gulerøttene i tynne strimler. Halver cherry tomatene
Ha litt vann i gryten og kok opp.
Damp grønnsakene i ca 6 min. Ta gryten av varmen.
Ha i en stor klatt smør og bland godt.
Smak til med salt og pepper.

5.

Pakk fisken ut av folien og ta vare på kraften. Server fisken med de smørdampede grønnsakene.
Dryss over ristede pinjekjerner.
Hell evt over litt kraft.
Velbekomme.
Topp middagen med et godt glass hvitvin!

6.

bottom of page