top of page
Siw

Siw

Se profil i appen

Ovnstekt kylling med Rosmarin og Risotto

Veldig mør og saftig kylling servert med hvit Bourgogne

#Middels #Hovedrett

Enkel

Vanskelighetsgrad

15 min

Aktiv

1 t 35 min

Passiv

1 t 50 min

Total

Ingredienser

2.5 kilo 1 Økologisk kylling

0 0 Smør

1 stykk Sitron

0 0 Grovkvernet pepper

0 0 Maldon Salt

0 0 Frisk Rosmarin

0 0 Olje

0 0 Hyssing

350 gram Risottoris

0.5 liter Hønesbuljong

0.5 liter Tørr hvitvin

2 stykk Sjalotteløk

1 stykk Hvitløk

50 gram Smør

60 gram Parmesan

0 0 Olivenolje

4 posjoner

Slik gjør du

Vask og tørk kyllingen, smelt smør i en liten gryte. Bland pepper og salt og skjær sitronen i to. Hakk det meste av Rosmarinen.

1.

Ta forsiktig tak i skinnet på kyllingebrystet og skill skinnet fra brystkjøttet, dette danner en lomme hvor jeg heller i litt olivenolje. Putt deretter i salt, pepper og rosmarin

2.

Smør kyllingen inn i sitron og gni den inn i salt, pepper og rosmarin. Også i buken hvor jeg legger en rosmarinkvist.

3.

Hell smeltet smør over kyllingen. Bind lårbenene inn til kroppen med hyssing. Stek kyllingen ved varmluft 120 grader i ca 1 1/2 time.
Sett deretter på grillen ved ca 240 grader og grill i få minutter til skinnet har fått fin farge og blitt sprøtt.
Pass på !

4.

Hakk løk og hvitløk. Surres i litt olivenolje. Tilsett risen og rør til risen blir blank. Hell over 2/3 av buljongen. La det småkoke til vesken nesten er kokt inn. Spe på med resten av buljongen og hvitvinen. Rør av og til i 15 min. Tilsett litt smør etter smak før servering. Pynt med Bladpersille.

5.

Vinforslag: Jeg foretrekker til denne retten en hvit Bourgogne. Denne har god syre og er mere velegnet enn oversjøisk Chardonnay. Det er avgjørende at vinen ikke er fat-dominert når den skal matches med lyst kjøtt. Alternativt kan være unge, friske, fruktige og syredominerte rødviner av Beaujolais-typen som har lavt innhold av garvesyre.

6.

bottom of page