top of page
Siw
Se profil i appen
Ovnstekt kylling med Rosmarin og Risotto
Veldig mør og saftig kylling servert med hvit Bourgogne
#Middels #Hovedrett
Enkel
Vanskelighetsgrad
15 min
Aktiv
1 t 35 min
Passiv
1 t 50 min
Total
Ingredienser
2.5 kilo 1 Økologisk kylling
0 0 Smør
1 stykk Sitron
0 0 Grovkvernet pepper
0 0 Maldon Salt
0 0 Frisk Rosmarin
0 0 Olje
0 0 Hyssing
350 gram Risottoris
0.5 liter Hønesbuljong
0.5 liter Tørr hvitvin
2 stykk Sjalotteløk
1 stykk Hvitløk
50 gram Smør
60 gram Parmesan
0 0 Olivenolje
4 posjoner
Slik gjør du
Vask og tørk kyllingen, smelt smør i en liten gryte. Bland pepper og salt og skjær sitronen i to. Hakk det meste av Rosmarinen.
1.
Ta forsiktig tak i skinnet på kyllingebrystet og skill skinnet fra brystkjøttet, dette danner en lomme hvor jeg heller i litt olivenolje. Putt deretter i salt, pepper og rosmarin
2.
Smør kyllingen inn i sitron og gni den inn i salt, pepper og rosmarin. Også i buken hvor jeg legger en rosmarinkvist.
3.
Hell smeltet smør over kyllingen. Bind lårbenene inn til kroppen med hyssing. Stek kyllingen ved varmluft 120 grader i ca 1 1/2 time.
Sett deretter på grillen ved ca 240 grader og grill i få minutter til skinnet har fått fin farge og blitt sprøtt.
Pass på !
4.
Hakk løk og hvitløk. Surres i litt olivenolje. Tilsett risen og rør til risen blir blank. Hell over 2/3 av buljongen. La det småkoke til vesken nesten er kokt inn. Spe på med resten av buljongen og hvitvinen. Rør av og til i 15 min. Tilsett litt smør etter smak før servering. Pynt med Bladpersille.
5.
Vinforslag: Jeg foretrekker til denne retten en hvit Bourgogne. Denne har god syre og er mere velegnet enn oversjøisk Chardonnay. Det er avgjørende at vinen ikke er fat-dominert når den skal matches med lyst kjøtt. Alternativt kan være unge, friske, fruktige og syredominerte rødviner av Beaujolais-typen som har lavt innhold av garvesyre.
6.
bottom of page