top of page
Siw

Siw

Se profil i appen

Påskekake med epler og vanillieis

Deilig eplekake med epler marinert i brunt sukker og ingefær

#Enkel #Dessert #Glutenfri #Egg #Melk #Kake #Nordisk #Vinter #Høst #Vår

Enkel

Vanskelighetsgrad

30 min

Aktiv

45 min

Passiv

1 t 15 min

Total

Ingredienser

150 g Smør, romtemperert

0.75 dl Hvitt sukker

1 dl Brunt sukker

3 stk Egg

3 dl Hvetemel

2 teskje Bakepulver

0.5 dl Fløte

3 stk Epler, godt modne

3 spiseskje Brunt sukker

1.5 teskje Ingefær, malt

Melis, siktet etter smak

4 posjoner

Slik gjør du

Ingredienser

1.

Skrell og skjær eplene i biter. Bland 4 spk brunt sukker med malt ingefær i en pose. Ha i eplebitene og ryst godt. La dette ligge å godgjøre seg mens du lager resten

2.

Smør en springform med smør og dryss med mel.
Bland hvetemel og bakepulver. Pisk smør og sukker til krem. Pisk inn ett og ett egg av gangen. Tilsett melk og mel/bakepulver vekselsvis under pisking. Når alt er blandet til en jevn deig fordeles det utover bunnen i en springform

3.

Fordel deigen i en springform og fordel epleblandingen oppå deigen. La også sukkerlaken følge med.
Trykk eplebitene forsiktig litt ned i deigen.
Stek kaken ved 175gr varmluft i ca 45 min.
Ved servering drysses melis lett over kaken.
Server med min hjemmelagde luksus vanillie is.

4.

bottom of page