top of page
Siw
Se profil i appen
Påskekake med epler og vanillieis
Deilig eplekake med epler marinert i brunt sukker og ingefær
#Enkel #Dessert #Glutenfri #Egg #Melk #Kake #Nordisk #Vinter #Høst #Vår
Enkel
Vanskelighetsgrad
30 min
Aktiv
45 min
Passiv
1 t 15 min
Total
Ingredienser
150 g Smør, romtemperert
0.75 dl Hvitt sukker
1 dl Brunt sukker
3 stk Egg
3 dl Hvetemel
2 teskje Bakepulver
0.5 dl Fløte
3 stk Epler, godt modne
3 spiseskje Brunt sukker
1.5 teskje Ingefær, malt
Melis, siktet etter smak
4 posjoner
Slik gjør du
Ingredienser
1.
Skrell og skjær eplene i biter. Bland 4 spk brunt sukker med malt ingefær i en pose. Ha i eplebitene og ryst godt. La dette ligge å godgjøre seg mens du lager resten
2.
Smør en springform med smør og dryss med mel.
Bland hvetemel og bakepulver. Pisk smør og sukker til krem. Pisk inn ett og ett egg av gangen. Tilsett melk og mel/bakepulver vekselsvis under pisking. Når alt er blandet til en jevn deig fordeles det utover bunnen i en springform
3.
Fordel deigen i en springform og fordel epleblandingen oppå deigen. La også sukkerlaken følge med.
Trykk eplebitene forsiktig litt ned i deigen.
Stek kaken ved 175gr varmluft i ca 45 min.
Ved servering drysses melis lett over kaken.
Server med min hjemmelagde luksus vanillie is.
4.
bottom of page